El regidor de promoció econòmica a l'Ajuntament de Palamós, Antoni Bachiller, ha assegurat que el creuer destinat a la formació de professionals empresaris no suposarà cap cost econòmic pel consistori. Des de l'àrea gestora d'aquest projecte s'ha aconseguit reunir les ajudes per part de Ports de la Generalitat i la Diputació de Girona, que sumat a les aportacions individuals dels diferents empresaris assistents superen els 55.000 euros.

De fet, segons va mencionar Bachiller, el viatge només costa a dia d'avui 52.000 euros, per tant, el romanent de més de 3.000 euros servirà per cobrir alguna despesa extra que pugui sorgir durant al viatge del creuer. "Si en sobren, ja farem públic a què es destinen, però això ho haura de dir la Cambra de Comerç que és qui administra els diners", va confirmar el regidor palamosí.

En total seran 78 les persones que avui es desplaçaran fins a Barcelona per iniciar aquest creuer que els ajudarà a entendre i a experimentar quin ha de ser el servei i l'atenció donada als passatgers que viatgen en creuers i que arriben a la seva localitat. D'aquest total, se'ls ha subvencionat el bitllet a 34 empresaris, mentre que els acompanyants han pagat el 100% dels bitllets. "És un bé molt positiu per Palamós, ja que el 50% de creueristes es queden a la ciutat" va explicar Bachiller.

Ell mateix va explicar que la Diputacióde Girona hi ha destinat un partida de 20.000 euros, Ports de la Generalitat 10.000, i la resta ha estat pagat pels propis passatgers, xifra que supera els 25.400 euros.

Contactes institucionals

Per altra banda, Bachiller va explicar en aquest creuer també hi assistiran representants institucionals que aprofitaran el viatge per reunir-se amb els ajuntaments de les diferens localitats on atraqui el creuer.

L'itinerari s'inicia avui a Barcelona, i seguirà a la Valletta (Malta) el dia 11, Nàpols (Itàlia, dia 12), Civitavecchia (Itàlia, dia 13), Livorno (Itàlia, dia 14), Villefranche (França, dia 15) i el retorn es farà el dia 16 a Barcelona.