Els Mossos faran més controls per enxampar conductors amb mòbil

Les distraccions al volant estan entre les principals
causes d'accidents amb víctimes mortals

13.11.2008 | 01:00
Els Mossos intensifiquen els controls per enxampar els infractors.
Els Mossos intensifiquen els controls per enxampar els infractors.

Les distraccions al volant s'estan convertint en una de les principals causes de mort a les carreteres i les autoritats de trànsit s'han proposat posar-hi fi. I és que els números no enganyen: entre els mesos de gener i octubre d'aquest 2008, 77 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes en accidents provocats per una distracció, com parlar pel mòbil mentre es condueix.
Trànsit conclou que, tot i l'alarma que haurien de provocar aquestes dades, el nivell d'indisciplina es manté entre els conductors, com demostra el fet que els Mossos han posat durant els primers sis mesos de l'any un 14,5% més de denúncies que al mateix període de 2007.
Molts accidents de trànsit mortals que tenen lloc a la xarxa viària interurbana catalana tenen el seu origen en alguna distracció del conductor, i és l'ús del telèfon mòbil un dels motius principals de la desatenció al volant. De fet, la xifra de víctimes mortals en sinistres ocasionats per una distracció ha augmentat en el que portem d'any respecte al 2007: si l'any passat el 21,32% de morts van perdre la vida en aquest tipus d'accidents (71 morts), de gener a octubre de 2008 aquest percentatge ha estat del 31,37%, amb 77 víctimes mortals.
Els Mossos d'Esquadra informaven ahir que des de fa un temps han incrementat la pressió per evitar que aquest comportament es produeixi i garantir així una major seguretat viària. Malgrat tot, la indisciplina en aquest aspecte persisteix: el número de denúncies imposades per conduir parlant pel mòbil de gener a juny de 2008 ha augmentat un 14,5% respecte al mateix període de 2007 (9.237 denúncies respecte a les 8.067 de l'any passat).
És per aquest motiu que la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, seguint les directrius del Servei Català del Trànsit, posa en marxa una nova campanya de control de l'ús del telèfon mòbil en la conducció, en què els agents intensificaran els controls per evitar que es parli o es manipuli el mòbil quan s'està al volant. Aquest dispositiu especial de control finalitzarà el proper 25 de novembre i coincidirà en el temps amb una campanya similar de la Direcció General de Trànsit (DGT).
El Reglament General de Conducció especifica que està prohibit conduir utilitzant dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació que requereixi intervenció manual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La Garrotxa estudia un sistema de recollida personalitzat i amb contenidors tancats

La Garrotxa estudia un sistema de recollida personalitzat i amb contenidors tancats

Aquest model, que s'està provant a Argelaguer, permet que només els veïns puguin obrir els...

«La millor vacuna és que tothom se senti a gust dins de la diversitat»

«La millor vacuna és que tothom se senti a gust dins de la diversitat»

Més enllà de la tasca policial, mecanismes com els que estan implantant ajuden a detectar...

Cosint les ferides a Ripoll

Cosint les ferides a Ripoll

No és fàcil per a una localitat com Ripoll, de 10.000 habitants, pair que onze joves...

Llagostera inicia els cursos de robòtica i noves tecnologies

Llagostera inicia els cursos de robòtica i noves tecnologies

Llagostera ha iniciat, aquest cap de setmana, la programació dels cursos Llagostera 3.0 al...

Treball participatiu amb entitats de la Bisbal per elaborar el Pla d´acció social

Treball participatiu amb entitats de la Bisbal per elaborar el Pla d´acció social

L'Àrea d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament de la Bisbal ha iniciat un...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema