La barana de fusta que protegeix del desnivell una de les dues rutes verdes que hi ha a Campllong ha durat intacta poc temps. La nit de dilluns a dimarts algú es va endur les travesseres de la tanca en un tram d'uns seixanta metres que passa per una zona sense cases del veïnat de la Bruguera. L'Ajuntament ho va comunicar als Mossos ahir al matí i ha explicat que el desperfecte s'haurà d'esmenar el 2009 perquè aquest any no hi ha pressupost per a fer-ho. Precisament a l'estiu el municipi de Campllong també va ser víctima, com altres localitats del Gironès, del robatori d'embornals.

Els habitants del veïnat de la Bruguera es van adonar ahir al matí que algú s'havia endut una part de la nova tanca de fusta que va en paral·lel a la carretera que ells recorren per anar cap a casa, i que de nit és molt poc transitada. La barana es va col·locar fa tot just unes setmanes en alguns trams de la ruta verda que passa per aquest veïnat per protegir els que hi transiten del desnivell. En total mesura un quilòmetre i ha costat uns 25.000 euros. A banda de la ruta verda de la Bruguera, que es va inaugurar a l'agost, a Campllong també hi ha la del marge de la riera Seca.

Els veïns van avisar l'Ajuntament i aquest els Mossos. En total, els lladres s'havien emportat uns 60 metres de les dues travesseres de fusta de pi de l'estructura (104 metres en total perquè algun tros va quedar a terra). "Per treure-les han d'haver necessitat una clau anglesa", va explicar l'alcalde, Lluís Freixas, que també és president del Consell Comarcal del Gironès, i que va lamentar els fets. "En canvi, els lladres probablement no es van poder endur els suports perquè estan més ben fixats", va afegir, anunciant que la tanca no es podrà refer fins a principis del 2009 perquè ara no hi ha diners. "Però el problema no és tant el que costi arreglar-la com la molèstia que provoca el robatori", va queixar-se l'alcalde.

Freixas va opinar que probablement la tanca s'ha robat per muntar-la en un altre lloc i obtenir-ne uns diners, i també va afirmar que "segurament a conseqüència de la situació de crisi augmenten aquest tipus d'accions".

A Campllong no hi ha policia local, i el passat estiu el municipi, com d'altres de veïns, va ser víctima del robatori de diversos embornals, probablement per obtenir-ne el ferro. En aquest sentit, l'alcalde va assegurar que el consistori soldarà a partir d'ara els embornals antics per evitar que se'ls tornin a endur.