L'alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà (CiU), defensa l'arquitecte municipal i assegura que Francesc Cornellà ha actuat respectant la legalitat i que per tant, "confiem que la justícia posarà les coses a lloc". Solà es va mostrar "molt sorprès" per la denúncia judicial contra aquest funcionari per presumpte tràfic d'influències i corrupció urbanística interposada per Mosaics Planas. L'empresa entén que Cornellà va afavorir els interessos dels sogres d'un soci seu en autoritzar la construcció de 14 habitatges i 14 aparcaments al carrer Bisbal, pendent d'urbanitzar. "Tot plegat és inversemblant", exposa l'alcalde, que reitera que "no hi ha cap problema amb la legalitat de la llicència".

La notícia de la interposició de la demanda per part dels propietaris de Mosaics Planas va agafar per sorpresa tot l'equip de govern, assegura Solà, ja que se'n van assabentar per ràdio durant el vespre de dilluns, abans del ple i ahir al matí, llegint la premsa. I va ser "una sorpresa molt desagradable", es lamenta Antoni Solà.

El jutjat d'Instrucció número 3 de Santa Coloma va admetre dilluns a tràmit la denúncia, que involucra a més de l'arquitecte municipal, els familiars d'un soci del funcionari, el matrimoni format per Josep Ribas Carreras i Margarita Planas Garriga. Segons la denúncia, els demandats s'haurien conxorxat per perjudicar Mosaics Planas, amb qui mantenen una disputa per una herència.

La defensa de Francesc Cornellà serà exercida per l'advocat gironí Carles Monguilod, va avançar ahir l'Ajuntament.