L'alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, va manifestar la necessitat que, segons ell, té la localitat de disposar d'un geriàtric a la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, en la seva darrera visita a la Garrotxa. Casas va explicar a la consellera que ara la gent que té necessitat d'atenció geriàtrica ha de marxar del poble o rebre atenció domiciliària, que en molts casos és inassumible econòmicament. Segons ell, la situació representa un greuge tant per la dignitat de les persones que han d'abandonar la llar de tota la vida com pels familiars que els volen tenir a prop. En el decurs de la visita, l'arquitecta Maria Teresa Solà va presentar l'avantprojecte del geriàtric a la consellera. L'Ajuntament té previst ubicar l'equipament on ara hi ha 2 cases de propietat municipal.

Després de la visita a Sant Feliu de Pallerols, la consellera va inaugurar la nova seu de Benestar Social a Olot. Allí va declarar a Diari de Girona que Sant Feliu ha fet una aposta d'equipaments integrals per a la gent gran, la qual concentra el casal de la gent gran i el centre de dia. Capdevila va puntualitzar que l'Ajuntament té previst de poder afegir als serveis un geriàtric. La consellera va indicar que havia explicat a l'alcalde que la Generalitat estudiarà la possibilitat de construir l'equipament. Va apuntar que ara Acció Social està a punt de tancar la programació territorial que marcarà les prioritats en inversió del departament pels propers 4 anys. Capdevila va matisar que la incorporació del projecte de Geriàtric de Sant Feliu depèn de si la Garrotxa està per sota del nivell mínim de places residencials o per sobre.

L'Ajuntament ha exposat que la consellera els va explicar que la previsió del govern és que els geriàtrics donaran atenció només a les persones que tinguin un grau de dependència molt alt. En tant que els centres de dia seran transformats en centres de serveis múltiples des d'on s'atendran les necessitats de tota la gent que necessiti atenció.