La secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona s'ha de pronunciar en els propers dies sobre el recurs que busca la sortida en llibertat de José Martín C.P., el jove que va ser detingut el mes de maig de l'any passat per la seva suposada relació amb la mort i posterior esquarterament d'una prostituta a Blanes. L'última pista que es té de la dona amb vida és que va anar a casa de l'imputat a fer-hi un servei. La següent notícia que van tenir d'ella els seus familiars i les seves companyes d'ofici és que el seu cadàver havia aparegut, partit en dos a l'alçada de la cintura, a l'abocador de Lloret.

El Ministeri Fiscal considera que hi ha prou proves com per imputar José Martín C.P. un delicte d'homicidi. El cas el jutjarà un jurat popular i la instrucció està en la seva recta final però, mentre no arriba el judici, l'advocat del processat, el lletrat Sergi Noguero, ha demanat la sortida en llibertat del presumpte homicida.

El defensor argumenta que no hi ha motius per tenir-lo tancat ja que els investigadors no han trobat res que demostri la relació del seu client amb la mort de la noia. Ahir durant la vista per la llibertat, el lletrat va provar de desmuntar un per un els arguments inculpatoris del fiscal. Així, al·lega que de totes les restes de sang que els Mossos van analitzar al pis de l'acusat, només dues (una apareguda sobre una manta i una altra al somier) es corresponen amb l'ADN de la morta. La defensa apunta que aquestes taques de sang són perfectament compatibles amb una relació sexual que, al cap i a la fi, diu, és l'única relació que mantenien acusat i víctima.

De la mateixa manera la Fiscalia posa de relleu que el cadàver esquarterat es va trobar en una zona de l'abocador corresponent a les deixalles de Blanes però, per la defensa, això és impossible de saber-ho perquè a l'abocador lloretenc s'hi llencen les deixalles de tota la comarca.

També desvirtua la declaració d'una veïna que va dir que, des del dia del crim, el seu gos borda agressivament i sospitosament a l'acusat, situació que no s'havia donat mai abans.