L'alcalde de Rupià, el segon d'aquest mandat, Àlvar Llauradó, durarà poc més de dos mesos en el seu càrrec si tira endavant la renúncia al càrrec i a l'acta de regidor que va entregar a l'Ajuntament la setmana passada. Llauradó no va voler fer ahir declaracions a aquest diari i va emplaçar els mitjans al ple que hi ha convocat per aquest dijous a les vuit del vespre en què s'ha d'acceptar o no la seva renúncia a l'alcaldia. No obstant això, va confirmar la seva renúncia a ser alcalde i regidor. El seu predecessor en el càrrec d'alcalde, primer tinent d'alcalde i ara alcalde en funcions, Moisès Ferran, va comentar ahir que confia que Llauradó reconsideri la seva decisió, que vincula amb alguna discrepància interna dels membres de l'equip de govern i, sobretot, amb motius personals de caràcter laboral.

Les eleccions municipals del maig del 2007 van donar l'equip de govern a l'Entesa Ciutadana per Rupià, amb quatre dels cinc regidors. Aquests quatre regidors van decidir compartir l'alcaldia i, el primer que la va ocupar va ser Moisès Ferran, que va ser el més votat en el sistema de llistes obertes. El fet que un hi renunciés va allargar el mandat de Ferran fins al passat octubre, que va renunciar-hi el 28 perquè Llauradó hi pogués accedir. I va ocupar el càrrec fins la setmana passada, quan va presentar la seva renúncia, tot i que li falta més d'un any per haver-ho de fer d'acord amb els plans del govern.

Ahir, Llauradó no va voler fer cap declaració fins al ple extraordinari però Moisès Ferran va dir que hi han parlat perquè no plegui. Ferran va exposar que hi ha una bona relació entre els quatre regidors i que han parlat amb Llauradó perquè no plegui i, de fet, considera que és més probable que no renunciï que no pas que faci efectiu l'escrit de renúncia que va presentar dimarts. Ferran va precisar que hi havia hagut alguna discrepància interna però que la decisió de Llauradó es basa fonamentalment en incompatibilitat entre el càrrec i la feina.