L'associació de Pinya de Rosa no renuncia a incloure el paratge de Santa Cristina dins el PEIN de Pinya de Rosa. De fet, és una idea que recolzen des d'un punt de vista científic perquè asseguren que permetrà la connectivitat ecològica i la preservació de l'espai. Per aquest motiu, l'entitat també es mostra partidària que el Departament de Medi Ambient recorri la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que declarava nul·la la inclusió de Santa Cristina dins el PEIN.

L'associació considera prioritari aturar les obres que s'estan realitzant dins la finca de Pinya de Rosa i que s'han estat produint tot i el decret d'alcaldia de l'Ajuntament de Blanes, que en demanava la seva paralització. A més, vol que es posi en marxa el Consell Rector perquè defensa que aquest és independent de la inclusió del paratge de Santa Cristina. En aquest sentit, el socioecòleg i investigador del Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB), Rafael Sardá, assegura que el Consell Rector afecta el PEIN de Pinya de Rosa i que per aquest motiu no era necessari esperar a les resolucions de les al·legacions presentades per l'Obreria de Santa Cristina, l'Ajuntament de Lloret i l'acció pública.

D'altra banda, el TSJC ha acceptat el recurs de casació presentat per l'acció pública contra la sentència dictada pel Tribunal i que desestimava el contenciós administratiu presentat per l'advocat Xavier Rotllan en contra de la inclusió de Santa Cristina al PEIN de Pinya de Rosa.

Rotllan ja va advertir que presentaria aquest recurs si el Departament de Medi Ambient i Habitatge optava per recórrer les sentències del TSJC que declaraven nul·la la inclusió de Santa Cristina. Ara l'acció pública haurà de presentar-se davant el Tribunal Suprem.