L'Ajuntament de Roses ha demanat al Ministeri de Costes poder multar les activitats il·legals que es fan a la platja, com ara l'oferta de massatges a la sorra i la venda ambulant de begudes i marroquineria. En aquests moments, les sancions per ocupar l'espai públic sense permís oscil·la entre els 3.000 i 4.000 euros. A partir d'avui, la Policia Local a més d'avisar a aquestes persones que estan fent una activitat il·legal se'ls prendrà el nom i la documentació per denunciar-les a Costes. L'Ajuntament també està estudiant sancionar el client, tot i que segons ha dit l'alcaldessa del municipi, Magda Casamitjana, 'és molt desagradable multar una persona que ve a Roses a passar les seves vacances'.

La regulació d'aquesta activitat a la platja i passeig juntament amb la venda ambulant de begudes i altres productes quedarà contemplat en una nova ordenança de civisme de cara a l'estiu vinent. En aquests moments, el consistori està estudiant ordenances similars d'altres municipis que pateixen aquesta problemàtica, com ara el de la Jonquera en el tema de la prostitució, el de Barcelona i el Sitges, municipis on la pràctica de massatges il·legals a la platja és molt freqüent.

Aquesta serà diferent a la que en aquests moments està en exposició pública i regula l'ocupació de la via pública per part dels comerciants del nucli urbà. Aquesta nova ordenança pretén regular aquestes activitats il·legals que es fan a la platja, com ara l'oferta de massatges a la sorra o la venda ambulant de begudes i altres productes de marroquineria.

Una trentena

La Policia Local de Roses té detectades una trentena de dones que ofereixen aquest servei. La majoria són d'origen asiàtic i treballen en parella. 'Mentre una vigila, l'altre fa el massatge', ha explicat Casamitjana. Els preus per un servei és de 20 euros per trenta o vint minuts, tot i que rebaixen fins els 10 euros. L'alcaldessa de Roses insistia en la necessitat i la urgència de regular aquesta activitat il·legal. 'Elaborarem un tríptic on avisarem a la població que són pràctiques irregulars, que els hi poden provocar danys físics. A més no hi ha cap mena de control sanitari. Aquestes noies fan servir els olis sense cap protecció, es renten les mans amb la sorra o fan servir les dutxes de la platja. Això no pot ser i cal posar-hi fre perquè cada vegada s'inventen més coses. Arribarà un dia que fins i tot es depilarà', ha dit.

Costes denúncia

És per aquesta raó, que l'Ajuntament vol eradicar aquestes activitats i ha demanat al Ministeri de Costes poder sancionar. 'Primer avisem que això és una pràctica il·legal, però a causa de la mala imatge que això suposa hem decidit denunciar-les a Costes i aquesta denúncia suposarà que el Ministeri les pugui multar per una activitat sense permís i reconeguda en el seu espai. I fins i tot hem demanat que nosaltres podem multar per ells', ha dit Casamitjana. De moment, només es sancionarà a aquelles persones que practiquin aquestes activitats il·legals, tot i que està estudiant també fer-ho als clients.

A partir d'aquest divendres, una patrulla de la Policia Local vigilarà també per les platges d'Almadrava i Canyelles ja que s'hi ha desplaçat per evitar ser detectades.