En relació amb l'article publicat en aquest diari dimarts passat, dia 4 d'agost, pel Sr. Argemir González, em veig en l'obligació, no moral, sinó ètica de la qual ell no disposa, de fer unes puntualitzacions. Com que els que em coneixen saben que sóc un home de poques paraules, seré breu, i espero que clar. El Sr. González es presenta com un innocent veí i historiador, ha estat durant anys responsable de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, de la qual ara sóc jo el responsable.

El Sr. González és un mentider, menteix i vull pensar que no ho fa intencionadament quan diu que s'ha deixat de fer la recollida selectiva a Blanes. Això, Sr. González, no és cert. Però sí que és cert que després de les queixes d'uns veïns, entre les quals, les seves, ens van informar que en uns llocs concrets de la població no es realitzava la recollida correctament.

Ha estat un error i s'ha solucionat. Ara bé, si a vostè li sembla que té vocació d'ajudar i que el municipi millori, com quan un servidor estava a l'oposició, jo em pregunto, no hagués estat millor comunicar-ho directament a l'àrea de Medi Ambient?, i evitar de fer el "xou" que va muntar en el torn de precs i preguntes del passat ple municipal del mes de juliol.

Sr. González, vostè és un cadàver polític, i és trist que ara els seus companys de partit l'utilitzin per a aquestes ocupacions. Però més trist és que vostè s'hi posi, i així guanyi un protagonisme que fa temps no té. Carregar el mort d'una recollida d'escombraries, que reitero era en una zona determinada, la qual no s'ha fet correctament, no és motiu perquè el regidor demani disculpes o dimiteixi. I per cert, de l'honorabilitat o el saber en la competència sobre la direcció de l'àrea, millor deixar-ho per a una altra ocasió!

Sr. González, li recordo que quan vostè el dia 29 de juliol ho va comunicar, tres dies abans els serveis tècnics i el personal de l'empresa i jo mateix com a responsable hi estàvem treballant per solucionar el problema, ara fer d'això un tema d'estat, ho trobo desmesurat.

Sr. González, recordi quan vostè era regidor i va imposar i va recepcionar sota la seva responsabilitat una part del Pla de Valldolig, amb el seu mobiliari i els seus corresponents arbres, casualment un mes abans de les eleccions municipals, sense tenir partida pressupostària (i sense neteja), o recordi la creació del carril bici, que es va haver de refer dues vegades pel perill que suposava, i que representava un important cost per a les arques municipals, pel seu capritx. Aquests són temes preocupants, i no el que vostè vol fer creure als lectors.

Finalment, Sr. González, li recordo que aquestes millores no han representat cap sobrecost al contribuent, sinó que ha estat un acord entre el govern de l'Ajuntament de Blanes i l'empresa FCC, empresa la qual li recordo, que el seu grup estava en el govern de Blanes, quan es van començar a incomplir els pagaments.

A més els canvis han tingut una bona acollida entre els veïns, i s'ha fomentat més encara, encara que li dolgui, la sensibilització per a la recollida selectiva, però no pateixi Sr. González, li asseguro que l'àrea de Medi Ambient, la qual dirigeixo, accepta totes les crítiques, no mentides, i li asseguro que quan vostè torni de vacances, els carrers i el servei d'escombraries estaran millor que quan vostè la dirigia.

Bones vacances, Sr. González.