La protectora d'animals i plantes de Figueres ha recollit de començament d'any ençà uns 550 gossos, els mateixos que va rebre durant tot el 2008. Des del centre asseguren que cada cop hi ha més animals que porten el xip, amb la qual cosa és més senzill localitzar-ne els propietaris però que aquest anys són molts els amos que no els tornen a recollir al·legant problemes econòmics.

Des del centre d'acollida d'animals han assegurat, en declaracions a la Cadena Ser, que cada vegada reben més gossos -una mitjana de dos per dia- i que des de principis d'any fins ara hi han arribat fins a 550 animals. D'altra banda, però, afirmen que cada vegada són més els gossos que porten el xip identificador, amb la qual cosa és fa més fàcil trobar-ne els propietaris.

Malgrat això, però, des del centre de protecció insisteixen que aquest any s'estan trobant un nou fenomen. I és que, segons han explicat a l'emissora, molts amos opten per no tornar a recollir els seus gossos després de les vacances al·legant problemes econòmics. En aquest sentit, afirmen que mai no s'havien trobat amb situacions així i que aquesta s'ha convertit en una nova figura d'abandonament d'animals. "En el 80% dels casos la gent ve contenta a recollir els gossos però el 20% restant vol deixar-lo", expliquen.