Una empresa dedicada a l'energia proposa la instal·lació d'uns nous molins "intel·ligents" que capten fins a quatre vegades més energia que els actuals i que es poden situar més aprop dels nuclis urbans com a alternativa per reduir l'impacte sobre la comarca de l'Alt Empordà. El gerent de l'empresa Oliran Magevais, Marc Olivé, assegura que fa diversos mesos -coincidint amb la convocatòria del fons Zapatero- es van posar en contacte amb diversos ajuntaments de la comarca per mostrar-los la seva proposta, però "no hem rebut resposta de cap". Olivé assegura que el seu projecte energètic seria més beneficiós per a la comarca que el de dos molins en 32 municipis que projecta l'empresa Gamesa.

Sota la premissa "Salvem l'Empordà amb nova tecnologia", els empresaris Marc Olivé i Joan Avilés -l'empresa dels quals ha estat incorporada al Parc d'Innovació de la Salle de Barcelona- volen que la seva proposta de molins intel·ligents s'accepti a la zona, però també a la resta de l'estat, que, segons diuen, es mostra reticent a aquesta nova tecnologia. Insisteixen que tenen menys impacte, que en caldrien menys per proporcionar energia i que serien beneficiosos per a la comarca. I és que aquests molins són capaços de captar fins a quatre vegades més energia que els actuals. A més, tenen la facultat de començar a produir energia quan el vent bufa a 20 km per hora, en lloc dels 40 dels aerogeneradors actuals. En aquest sentit, Olivé explica que "això permet que es puguin instal·lar en espais més propers als nuclis urbans, cosa que fins ara els promotors no veien possible per falta de vent".

Basat en un moviment de tres pales sobre uns rail, aquestes instal·lacions capten el vent des dels seus 360 graus -una novetat respecte als actuals, que són unidireccionals-.

La seva intel·ligència, a més, els permet proporcionar grans quantitats d'energia que permeten recuperar la inversió en un termini més curt de temps. "L'amortització de la inversió es pot assolir en cinc anys, mentre els actuals ho permeten en deu o quinze", insisteix Olivé. Malgrat això, asseguren que els consistoris no els escolten i afirmen que ja estan treballant fora del país, en llocs com França, l'Índia, el Marroc o els EUA, "on el nostre projecte té més èxit".