El màster de Formació del professorat d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional, que substitueix el conegut Curs d'adaptació pedagògica (CAP), ja té data d'inici: el 2 de novembre; així com preu, costarà uns 1.080 euros. El títol serà imprescindible per exercir la docència en l'educació secundària obligatòria, el batxillerat i la formació professional.

El màster va adreçat als estudiants que ja tinguin una diplomatura o una llicenciatura superada i vulgui ser professor d'ensenyament secundari o de formació professional. En aquesta primera convocatòria, per accedir a les diferents especialitats del màster, caldrà ser titulat d'acord amb l'especialitat docent que marca el Departament d'Educació.

El procés de preinscripció per a aquesta edició serà únic i anirà a càrrec de l'Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat. El calendari de preinscripció serà els dies 21, 22 i 23 d'octubre de 2009, mentre que l'inici del màster serà a partir del 2 de novembre, d'acord amb el calendari de cada universitat. L'assignació de places es farà el 30 d'octubre i el període de matriculació serà a partir del 2 de novembre. Aquesta assignació es farà segons la nota d'accés, és a dir, la nota mitjana de l'expedient acadèmic, independentment de quan s'hagi tancat l'expedient de la carrera universitària que doni accés a l'especialitat de màster que se sol·licita.

Acreditar una tercera llengua

D'acord amb la normativa, cal acreditar el nivell B1 d'una tercera llengua en accedir al màster. Excepcionalment, i per a aquesta primera edició, l'acreditació del nivell de la tercera llengua es podrà fer en finalitzar el màster.

Les universitats catalanes no expediran el títol del màster a aquells estudiants que no hagin acreditat el nivell d'aquesta tercera llengua corresponent en acabar el màster.

Les universitats organitzaran de manera coordinada el màster de formació del professorat d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional, en la seva edició 2009-2010, d'acord amb el repartiment d'especialitats i grups que es poden consultar al portal web del Departament d'Educació.