25 habitacions de l'hotel Sidorme es posaran a disposició de l'Ajuntament de Figueres per tal que les utilitzi en casos d'urgències socials o bé de congressos i esdeveniments que es duguin a terme a la ciutat. Aquest és l'acord al qual han arribat empresa i consistori per tal que la cadena de preus econòmics cedeixi aquests espais, a més de la sala de reunions i el hall, durant un any. A canvi, el consistori els permetrà utilitzar el seu logotip i nom, a més de facilitar contactes d'empreses i associacions per donar-los a conèixer.

"És un orgull per la ciutat tenir empreses amb responsabilitat social corporativa que es vinculen al territori", va dir Santi Vila (CiU), ahir, a la signatura del conveni.

D'aquesta manera, les 25 habitacions -amb el compromís que, si en calen més, es facilitaran- estaran a disposició del consistori per tal que les pugui utilitzar amb diversos objectius, com ara una deflagració en un pis que obligui a desallotjar diverses famílies, el fet que algú tingui necessitats especials i no tingui allotjament o bé si es portessin a terme congressos.

A banda d'això, i segons han explicat fonts municipals, també hi ha la possibilitat d'oferir habitacions a preus assequibles per a persones que ho necessitin.

Sidorme Hotels és una companyia espanyola que ofereix habitacions "confortables" a bon preu. Es va fundar l'any 2004 i va obrir el seu primer hotel a Barcelona el 2006. Actualment, la companyia compta amb cinc establiments, un a Figueres (obert l'any 2007) València (Paterna), un a Girona i a Barcelona (Mollet i Granollers), i n'hi ha tres més que es troben en construcció a les ciutats de Madrid, Granada i Albacete.