L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol va assegurar divendres a la nit, en el decurs del sopar de cloenda de temporada d'estiu de l'Associació Turística d'Apartaments (ATA), que els apartaments, tant a la costa com a l'interior, "han estat un factor molt important per al desenvolupament del turisme de Catalunya". Pujol, que anava acompanyat de la seva esposa, Marta Ferrusola, va dir també que "falta gent per treballar en el sector de l'hostaleria i dels apartaments perquè hi ha moltes persones que no volen treballar en activitats tan sacrificades, però que són un puntal de l'economia del país".

A l'acte, celebrat a l'hotel Cala del Pi de Platja d'Aro, hi van assistir més d'un centenar de persones, totes elles relacionades amb el món del turisme i els allotjaments turístics, i, entre elles, el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert; la directora general del Patronat de Turisme de Girona, Dolors Batallé; l'expresident de l'ATA Lluis Torrent; i l'actual president, Josep Comaposada, així com altres representants dels món polític i empresarial.

Josep Comaposada va dir en el seu parlament que "hi ha una crisi generalitzada en el sector i hem de lluitar per oferir qualitat al client", afegint seguidament que, durant els setze anys de vida de l'associació gironina, "sempre hem demanat que hi hagi una normativa que reguli un segell de qualitat com en altres activitats". Comaposada va deixar molt clar que "hem de vetllar per una imatge i contra l'intrusisme", així com també "buscar fórmules per implantar sistemes que prioritzin la qualitat dels apartaments sobre qualsevol altra cosa".

Per la seva banda, Lluís Torrent, fins ara president de l'ATA i actualment president de la Federació Catalana d'Apartaments Turístics, va especificar que, "per a mi ha estat un gran honor presidir l'associació gironina i penso seguir treballant amb ella pel que faci falta, col·laborant en tot".

Salvar el paisatge

Jordi Pujol va insistir més tard que "s'ha de saber combinar el paisatge i el turisme" així com que no solament hi ha d'haver apartaments a la Costa Brava, sinó que "també a les comarques de l'interior perquè si una població té apartaments, que són una font de riquesa, i a més, turisme, és una cosa molt bona per a ella".

L'Assocació va fer entrega al president sortint, Lluís Torrent, del guardó "Sol de la Costa Brava", i també a Jordi Pujol, que ja se li havia d'haver entregat l'any passat però no va poder ser pels compromisos que aquest tenia. Ambdós personatges van agrair als presents i a la mateixa Associació Turística d'Apartaments "aquest premi, que estimarem molt".