Versions força diferents són les que tenien ahir a la tarda l'alcalde de Quart en l'anterior mandat, Pere Cabarrocas (PSC), i el que va ser batlle del municipi els primers dos anys del mandat actual, Lluís Lloret (CiU), sobre una qüestió que afecta l'activitat professional d'aquest segon. Encara que un i altre coincidien a afirmar que els anys 2007 i 2008 Lloret no va pagar la taxa d'escombraries que li pertoca per l'acadèmia d'idiomes que regenta al municipi, les causes d'aquesta situació no són les mateixes quan les diu un o quan les indica l'altre. Ben al contrari, se'n culpen mútuament.

Segons van denunciar ahir a la tarda els socialistes de Quart, Lloret no ha pagat les deixalles de l'activitat de la seva acadèmia durant els últims tres anys, cosa que significaria, diu el grup municipal encapçalat per Cabarrocas, que l'exalcalde convergent deu poc menys de mil euros al consistori.

Preguntat sobre la situació, Lloret va explicar que és cert que no va pagar les deixalles el 2007 i el 2008, encara que va assegurar que les d'aquest any ja les ha pagat, després d'adonar-se que la seva activitat no estava inclosa dins del padró municipal per un error, diu Lloret, comès a finals de l'anterior mandat, quan encara governaven els socialistes.

Així, i sempre segons que explica l'actual tinent d'alcalde del municipi, Lloret hauria demanat permís per obrir una acadèmia d'idiomes en un local de la seva propietat -però que havia tingut traspassat uns anys enrere- abans de les eleccions del 2007. De manera que, diu Lloret, "el permís per obrir aquesta activitat me'l va donar Pere Cabarrocas". Després d'això, detalla l'edil convergent, "l'Ajuntament tenia l'obligació d'incloure la meva activitat al padró" i, afegeix, de fer els canvis de nom pertinents, però Lloret acusa l'aleshores consistori socialista de no fer-ho.

Per tot plegat, diu el tinent d'alcalde quartenc, és cert que no va pagar les escombraries durant dos anys però "sense saber-ho". Va ser el 2008, segueix, quan es va adonar que la seva activitat no era inclosa en el padró municipal i va procedir a fer el canvi de nom. Aquest any, tanca Lloret, ja ha pagat les escombraries i s'assabentarà de si ha de pagar les dels últims dos anys.

En canvi, els socialistes asseguren que Lloret va iniciar l'activitat el 2007, però quan ja era alcalde, i que "ho va fer sense tenir cap llicència d'activitat", diu Cabarrocas. De manera que, segons l'exalcalde socialista, l'actual tinent d'alcalde no va demanar permís durant el mandat anterior, i només va fer el canvi de nom l'any 2008 "perquè nosaltres vam preguntar sobre la qüestió", afegeix.

Queda clar, doncs, que han faltat uns pagaments però la responsabilitat és diferent segons qui l'atribuexi. Qüestió difícil de comprovar un divendres a la tarda. Això sí, segons es desprèn d'una acta d'una junta de govern local de Quart de l'octubre de l'any passat, el canvi de nom de l'activitat de l'acadèmia es va fer el 2008, com tots dos indiquen.