Per tal d'ajudar les dones maltractades l'Ajuntament de Lloret ha arribat a un acord amb cinc hotels de la vila perquè cedeixin de forma gratuïta les habitacions dels seus establiments a les vícitmes de maltractaments. Fins ara el consistori havia de finançar l'estança de les víctimes.

Aquest acord es produeix després que el gremi d'hostaleria enviés una circular a tots els agremiats explicant les intencions de l'Ajuntament respecte a això. L'únic condicionament és que la cessió de les habitacions estarà supeditada a l'ocupació dels establiments.

La regidora de la Dona, Laura Bertran (CiU), explica que s'ha procurat aconseguir que siguin els hotels més grans de la població els que ofereixin el servei per tal de dificultar a l'agressor la localització de la víctima. Les dones maltractades podran estar-s'hi uns dies abans de trobar una solució a la seva situació. Passat aquest temps se'ls buscarà una casa tutelada per la Generalitat, aniran a l'habitatge d'algun familiar o tornaran al seu domicili.

Bertran explica que des de 2008 s'han comptabilitzat tres dones que han patit maltractaments però especifica que en diverses ocasions els serveis de benestar i família no els poden detectar perquè hi ha persones que s'estimen més no denunciar.

Fins ara el consistori havia de pagar les despeses d'allotjament de les usuàries d'aquest servei. El nou conveni permetrà que la partida pressupostària es destini a altres qüestions com l'elaboració d'un documental, la creació d'un joc de memòria i la realització de cursos de defensa personal.