La nova alcaldessa de Vilobí d'Onyar Olga Guillem (CiU) es dedicarà en exclusiva a supervisar l'acció de l'equip de govern (CiU) -tal i com feina l'exalcalde Joan Busquets- i per tant, renúncia a les àrees a les què es dedicava fins ara Educació i Cultura. També tenia la segona tinença d'alcaldia de Sant Dalmai, que ara, passarà a mans de Salvador Martí. Els canvis en el cartipàs es faran públics a principis de desembre però el que se sap és que les regidories que fins ara tenia Olga Guillem passen a mans de tinent d'alcalde de Salitja Mercè Sais, que fins ara s'encarregava de Medi Ambient i Gent Gran.

A aquesta reestructuració de l'equip de govern forçada per la marxa de l'exalcalde Joan Busquets (CiU) si suma que la regidora de Benestar Social, Sanitat i Joventut Susanna Fornells (CiU) també ha renunciat al seu càrrec. Fruit d'això s'incorporarà la número 9 de la llista convergent a les eleccions municipals del 2007 Jèssica Vilert.

Amb aquest canvi, que ahir es va materialitzar en un ple extraordinari celebrat a la sala de sessions de l'edifici consistorial, també cal afegir-hi una cara nova al govern de Vilobí, la número 8 Núria Casals, en substitució de Busquets. Ambdues noves regidores es repartiran les àrees de Mercè Sais i Susanna Fornells. En concret, Jèssica Vilert es quedarà amb les de Fornells (Benestar Social, Sanitat i Joventut) i tot i que encara no està acabat de decidir, Casals podria encarregar-se d'alguna de les que deixarà Mercè Sais.

"Una etapa molt important"

Després de sis anys i mig, la regidora convergent de Vilobí d'Onyar Susanna Fornells abandona el seu càrrec per motius professionals, ja que es vol dedicar a la seva professió: ser farmacèutica. Durant el ple va explicar que fins ara "havia anat triant les farmàcies en funció de fer-ho compatible amb la meva feina a l'Ajuntament i ara és el moment, de donar una empenta a la meva vida professional". Per aquests motius, explica, ha decidit deixar la política després d'haver-s'hi iniciat de la mà de l'exalcalde Joan Busquets.

Fornells durant el primer mandat ocupava les regidories de Benestar Social, Sanitat i la tinença d'Alcaldia de Salitja. Però en aquest últim, aquests dos anys i mig va deixar de ser tinent d'alcalde. L'edil convergent va presentar la carta de renúncia de regidora el 17 de novembre.

En el ple també hi era present l'exalcalde Joan Busquets, on va renunciar del seu càrrec de regidor. Cal recordar que fa deu dies ho va fer de batlle de Vilobí d'Onyar després de sis anys i mig.

El proper 10 de desembre l'equip de govern preveu celebrar el ple on s'anunciaran els canvis de cartipàs així com el nou pressupost pel 2010. En aquest s'espera ja tenir les credencials que ha d'enviar la Junta Electoral de les dues noves edils convergents Jèssica Vilert i Núria Casals.