El pressupost de Sant Martí Vell es més que doblarà el 2010, i serà gràcies a les subvencions per a la portada d'aigua potable al nucli de Vilosa i per construir un centre d'interpretació del paisatge ubicat en uns terrenys que són de la família del tinent d'alcalde, Robert Vilà (ERC), però que mitjançant un conveni se cediran al municipi, ha dit l'edil.

En concret, els comptes de Sant Martí Vell pujaran l'any vinent a més d'1.058.000 euros, quan aquest 2009 han estat en total de 442.100. Serà gràcies al projecte d'abastament del nucli de Vilosa (350.000, dels quals un 90% seran finançats a través del Pla Únic d'Obres i Serveis i d'un ajut de l'Agència Catalana de l'Aigua) i al projecte de centre d'interpretació del paisatge, que ha obtingut la meitat del finançament del fons Feder i un 40% de la Generalitat i de la Diputació. Per tant, el consistori haurà de pagar tan sols el 10% de tot plegat.

Pel que fa al centre d'interpretació, el POUM, actualment en fase de resposta d'al·legacions, l'ubicava en un principi en uns terrenys propietat de la família de l'alcaldessa que Medi Ambient no va considerar adequats perquè són zona PEIN. Retirada aquesta opció, s'han escollit els que s'han de cedir mitjançant conveni.