La federació de serveis públics de la UGT a l'Ajuntament de Lloret ha trobat una agressió el sistema de control dels empleats públics que començarà a instal·lar el govern a totes les dependències municipals i que obligarà els treballadors a fitxar amb les empremtes digitals. Els representants sindicals troben innecessari aquest sistema perquè, en última instància, humilia el treballador. Cal recordar que, per exemple, el departament d'ingressos i llibertats de les presons és on els reclusos han de deixar les seves empremtes digitals.

La federació es pregunta per quin motiu l'Ajuntament ha decidit incorporar aquest sistema quan el regidor de Serveis Centrals, Ignasi Riera (CiU), admet que dins el consistori no hi ha problemes d'absentisme ni de manca de productivitat i no existeixen estudis d'aquest estil al consistori. A més, afirmen que aquest sistema és contraproduent perquè desautoritza tots els caps en retallar-los la seva autonomia en l'organització i gestió dels seus empleats.

Probablement, una vegada transcorregudes les festes de Nadal, el sindicat decideixi realitzar una assemblea amb els treballadors per informar-los sobre la situació. No obstant això, reconeixen la seva impossibilitat de fer marxa enrere una vegada la decisió d'adquirir el programa informàtic que permeti aquest control ja està presa.

Per al sindicat, aquest sistema és anacrònic i no representa una modernització en la gestió dels recursos humans perquè recorda "els temps del fordisme i l'estajanovisme"

Altres sistemes de control

No és la primera vegada que el govern topa frontalment amb els seus empleats per una qüestió de control. El passat mes de juliol ja va posar en peu de guerra funcionaris i regidors en restringir-los? ?l'accés a Internet posant un filtre que impedia rebre resums de premsa ni consultar el correu personal.

En aquella ocasió els sindicats ja van considerar la mesura com una censura prèvia que vulnerava el dret a la llibertat d'informació.