Convergència i Unió s'ha desmarcat avui del seu exalcalde a Aiguaviva, Ramon Martínez, contra el qual el fiscal ha presentat una querella per un presumpte delicte de malversació de fons públics, i ha recordat que davant les primeres sospites ells mateixos van investigar el cas. La direcció de CiU a les comarques gironines ha lamentat que es donin aquest tipus de situacions i ha demanat la màxima celeritat en el seu aclariment. CiU de Girona ha advertit que va negar a Martínez presentar-se per ells i ha recordat que el PSC el va acceptar de candidat pel Canvi i Progrés Municipal.

La fiscalia de Girona ha presentat una querella al jutjat d'instrucció número 3 de Girona contra Martínez, per un presumpte delicte de malversació de fons públics per un import de 47.000 euros, més 15.000 d'interessos. Els fets denunciats per la fiscalia haurien passat entre els anys 1999 i 2002, mentre Ramon Martínez, ara regidor a l'oposició pel Canvi i Progrés Municipal, ocupava l'alcaldia per CiU.

El presumpte delicte es va destapar quan l'equip de govern, llavors encapçalat per Secundí López Pousa (CiU), que havia anat de número 2 a la llista, després de Martínez, va accedir a l'alcaldia a l'agost del 2004, i es va trobar que el consistori no tenia ni diners per pagar el personal i arran d'això va encarregar un estudi econòmic. L'estudi va detectar un forat de 54.000 euros, una informació que va ser remesa a la Sindicatura de Comptes de la Generalitat que per la seva part ho va comunicar al Tribunal de Comptes de Madrid.

L'actual alcalde d'Aiguaviva, Quim Mateu (PIA-Partit Independents per Aiguaviva) ha expressat el seu deig d'una resolució propera.