La plataforma veïnal Salvem Sant Martí Vell considera que l'objectiu que persegueix l'Ajuntament no és crear un Centre d'Interpretació del Paisatge sinó un edifici d'habitatges plurifamiliars. Els veïns argumenten, a partir de la memòria del projecte, que l'equipament "només consisteix en un espai de rebuda" amb un rocòdrom que és "innecessari" i que "no té cap relació" amb el centre.

Respecte a la funcionalitat i els usos, els veïns afirmen que la superfície útil real de l'equipament és de 38,30 metres quadrats i compartits "amb taller de reparació de bicicletes, que no està inclòs en els objectius del projecte". Tanmateix apunten que és a partir d'aquest capítol (pàgina 11) on la documentació de la memòria no es refereix al Centre d'Interpretació del Paisatge. "La memòria dels Requisits a complimentar per les característiques de l'edifici es refereix a un edifici d'habitatges plurifamiliars amb local comercial, trasters i aparcament", denuncien.

De la mateixa manera consideren que l'Ajuntament podria haver comès falsedat documental ja que assseguren que la parcel·la no és en l'actualitat sòl urbà i que manca l'estudi d'impacte paisatgístic. Respecte el centre argumenten que "no té cap contingut ni cap previsió de mobiliari ni instal·lacions i ocupa una part reduïda de la intervenció total". Per tant, "no té cap utilitat".

L'Ajuntament de Sant Martí Vell projecta a l'entrada del municipi un Centre d'Interpretació del Paisatge. Un equipament municipal pressupostat en 350.740 euros però que "no té cap activitat associada", segons consta en la memòria descriptiva del projecte i que es pot consultar al portal web del consistori. La parcel·la on s'ubicarà l'edifici se situa just a l'entrada del poble i té un desnivell d'uns 10 metres. Les necessitats de l'Ajuntament, segons consta en el document, consisteixen a "agrupar el suport a les activitats relacionades en l'entorn físic a través d'un centre d'interpretació, enquibir un rocòdrom per potenciar aquest esport i aprofitar la resta de la parcel·la (1.61,5 metres quadrats) per crear un parc infantil i un espai pavimenat per poder realitzar alguna activitat d'esbarjo".

Ni utilitat, ni acabats

Respecte a l'equipament es concreta que serà de planta baixa i amb un accés directe. No obstant, s'apunta que en "el moment de la redacció del projecte no té cap activitat associada, per la qual cosa és deixarà sense acabats i amb el tancament de la façana provisional". Tampoc es dissenyen les seves instal·lacions -es continua citant en la descripció funcional i usos del centre- "encara que es fan les previsions necessàries per garantir el correcte funcionament d'una cambra higiènica i, per la petita dimensió del local, es preveu que els serveis es puguin subministrar des de comptadors centralitzats amb els de la resta de l'edifici".

L'Ajuntament, que té el POUM en tràmits, diu que la parcel·la és sòl urbà i que el projecte es resol d'acord amb les directrius de les Normes Subsidàries de Sant Martí Vell.