El Govern ha inclòs dins el pla hidrològic de les conques internes de Catalunya la futura planta dessaladora que s'ha de construir a Blanes després que així ho sol·licités l'Agència Catalana de l'Aigua. La petició es produeix per corregir la insuficient garantia d'abastament existent en determinades zones.

Fins al 1998, quan es va aprovar el pla hidrològic, es tenía en compte els embassaments i els aqüífers. A partir d'ara també s'inclouran totes les dessalinitzadores al ser noves infraestructures que permetran l'abastament d'aigua.

Des de l'ACA inidquen que la previsió d'aquesta nova instal·lació no significa que la seva construcció sigui immediata. De fet, fonts de l'agència indiquen que encara s'està treballant amb el projecte i no estan definits tots els aspectes específics com, per exemple, el seu emplaçament final en els terrenys agrícoles de Blanes. Ara bé, el que sí és segur es que es tractarà d'una dessaladora modulable que podrà arribar als 60 hectòmetres cúbics de capacitat, com l'actual instal·lació d'el Prat de Llobregat. No obstant, la producció es realitzarà de forma progressiva atenent a les necessitats que es vagin generant, doncs la dessalinització representa una segura provisió d'aigua, independentment dels cicles climàtics, que permet la disponibilitat de líquid element en períodes acusats de sequera.

Les previsions del pla hidrològic són que el 2015 Catalunya pugui assolir un total de 200 hectòmetres cúbics l'any produits exclussivament amb quatre dessaladores: les dues que hi haurà a Blanes, la del Prat de Llobregat i la que es preveu construir a Cunit, al Baix Penedès.

En un principi s'estima que la nova infraestructura de Blanes -amb un cost de 150 milions- entri en funcionament el 2012. Els pagesos de la població ja van mostrar la seva preocupació pel fet que ocuparà uns terrenys de gran valor agrícola. Per la seva part, el Govern va justificar l'obra al·legant que subministrarà a les comarques gironines, el Maresme i el Vallès Oriental.