El Patronat de Turisme de la Costa Brava-Girona va presentar a la fira de turisme de Madrid Fitur -que es va iniciar ahir- l'apadrinament d'un vaixell, el Nessun Dorma, que sortirà al febrer o març d'enguany i durant dos anys donarà una volta al món. La particularitat és que l'embarcació està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda i vol esdevenir «un exemple» en el turisme accessible.

La directora del patronat, Dolors Bataller, va explicar que «volem ressaltar que hi ha una gran oferta d'activitats per a discapacitats de mobilitat, com la vela adaptada de l'Escala, el submarinisme a Empúries, els salts amb paracaigudes a la costa, les bicicletes adaptades a les vies verdes o les rutes accessibles als parcs naturals».

Bataller va defensar que l'oferta de turisme accessible «no vol dir només que els establiments estiguin adaptats», sinó que es tracta que «les persones amb discapacitat no s'hagin de privar de les activitats turístiques, perquè de la Costa Brava pot gaudir-ne tothom, encara que tingui discapacitat física». Batallé va afegir que mitjans de comunicació internacionals s'han interessat per fer el seguiment del viatge del veler de 15 metres que passarà per Nova Zelanda, Austràlia, Àfrica i Amèrica del Sur, i així contribuir a «donar una projecció internacional a la Costa Brava».

Jordi Martinoy, delegat del Govern a Girona, va ser present també a Fitur, i va manifestar que l´oferta turística de Girona ofereix un «alt nivell de qualitat i diversitat» i que destaca també per la seva «implicació en apropar el turisme a totes les persones», ressaltant que l´accessibilitat és el camí per assolir una més alta excel·lència.

Roses i la nàutica

Roses ja és membre de l'Associació Espanyola d'Estacions Nàutiques. En una reunió celebrada ahir a Madrid, es va acceptar la seva entrada i l'obtenció del certificat que l'acredita com a Estació Nàutica, una modalitat turística que a Europa mou uns 18 milions de persones. La seva situació estratègica, bona connexió amb França i Girona, però sobretot la implicació del sector privat en el projecte, han estat els factors que més han pesat en la candidatura.