El ple de Lloret aprovarà durant la propera sessió plenària cedir gratuïtament a la Generalitat un terreny de 14.520 metres quadrats, a la zona de Santa Clotilde, per construir-hi el primer institut-escola de Catalunya. Ara bé, el dret sobre la propietat revertirà de nou a Lloret si en el termini de 5 anys el solar no es destina a la finalitat educativa o bé si en els propers 30 anys es deixa d'usar com a complexe educatiu. En cas que no es produeixi cap d'aquestes situacions, passats 30 anys Lloret esdevindrà propietari tant del terreny com de les instal·lacions i construccions existents sobre la finca amb la condició que no s'interrompi el servei educatiu.

El Departament d'Educació encara no ha aclarit quina és la data que ha fixat per a l'inici d'execució de les obres. Tot i això, el govern de Lloret (CiU, PP) ja va advertir el passat mes d'octubre que acceleraria al màxim els tràmits per poder disposar d'aquest equipament el més ràpid possible.

Aquest edifici de nova creació tindrà una capacitat per a uns 700 alumnes i constarà de tres grans espais independents que separaran les tres franges educatives: educació infantil, primària i secundària. Cadascun d'aquests espais tindrà la seva zona d'esbarjo corresponent, segons l'edat escolar.

Quan estigui acabat es convertirà en el primer centre de Catalunya que aculli educació infantil, primària i secundària dins el mateix recinte.