El comitè d'empresa de l'Ajuntament de Figueres ha emès un comunicat en el qual reclama una investigació per l'increment de baixes laborals que asseguren que s'han produït en els darrers mesos i critiquen, a més, la gestió de l'àrea de recursos humans i la de càrrecs de confiança, que segons ells "sobrepassen les seves atribucions, fins i tot amb casos de coacció". Des del consistori han preferit no fer declaracions al respecte, tot i assegurar que els consten dues baixes de l'àrea de Serveis Socials que podrien tenir a veure amb l'augment de les tasques arran de la crisi.

"Alguna cosa passa amb la prevenció de riscos laborals que no està funcionant. Alguna cosa passa amb la patètica gestió de recursos humans que s'està duent a terme des de l'Ajuntament de Figueres". Aquestes són algunes de les afirmacions que fan els treballadors del comitè d'empresa en el comunicat que han fet arribar a través del seu nou bloc. Asseguren que, en els darrers sis o set mesos, aquesta àrea d'atenció a les persones ha registrat fins a vuit baixes "relacionades amb l'angoixa, depressions reactives per estrès laboral i altres quadres psicològics relacionats amb la feina". També afirmen que s'han incrementat els casos de baixes de la plantilla de la Guàrdia Urbana -que ja es van fer públiques arran del fet que alguns dels agents no van superar els testos psicotècnics per dur armes reglamentàries-. Per aquest motiu, reclamen a la mútua i a l'empresa que supervisa els riscos laborals que iniciïn una investigació al respecte. A banda d'això, afirmen que entraran un registre al consistori amb les seves "preocupacions" per tal de trobar una solució al problema.

Dues baixes a Serveis Socials

Fonts del consistori asseguren que hi ha dues baixes a l'àrea de Serveis Socials però que, segurament, estan vinculades a l'elevada demanda que en els darrers mesos ha experimentat aquest departament arran de la situació de crisi econòmica. Amb tot, però, han preferit no fer més declaracions al respecte.

Sigui com sigui, des del comitè d'empresa critiquen la gestió de l'àrea de recursos humans i la dels càrrecs de confiança del consistori, que segons ells "sobrepassen amb escreix les seves atribucions legitimats per un organigrama il·legal, fins i tot amb casos de coacció".

Advertiment a ERC

Precisament en relació amb els càrrecs de confiança, el comitè ha fet també un escrit al bloc en el qual "alerta" al possible futur soci de govern de CiU, ERC, que siguin "coherents" amb aspectes que han defensat durant tot aquest temps a l'oposició. Un d'aquests té a veure amb els vuit càrrecs de confiança que té el consistori i que ERC sempre ha criticat. A més, li reclamen que no doni suport a l'organigrama "aprovat pel ple sense cap valor jurídic, basat en una estructura que legitima la presència d'aquests càrrecs".