Un jutge ha dictat una ordre de desnonament a l'Ajuntament per no pagar el lloguer del local de 600 metres quadrats que ara estava arrendant al carrer Montllor, a la zona de Can Vergonyós. Resulta que el consistori encara no ha satisfet diverses mensualitats de 1.300 euros cadascuna.

L'alcaldessa de la població, Imma Colom (CiU), indica que en cap moment el govern va donar una ordre per tal que no es pagués als propietaris del magatzem i afegeix que, si es va deixar de fer, es per una qüestió administrativa. Tot i això, assegura que el consistori feia temps que havia previst buscar una altra nau perquè l'actual "no estava en condicions" ja que té diversos vidres trencats i les goteres fan malbé part dels materials que s'hi guarden, com per exemple taules, cadires, ornamentació nadalenca o carrosses.

Els impagaments, van provocar que els propietaris de la nau denunciessin els fets davant el jutge. Ara bé, cap dels representants del consistori va presentar-se davant el magistrat.

Aquesta situació no ha impedit que durant el ple extraordinari de Tossa, celebrat ahir, l'equip de govern (CiU) aprovés l'expedient per arrendar un local destinat a magatzem municipal mitjançant la realització d'una contractació oberta. Amb això pretén que qualsevol propitari que disposi d'un espai adient pugui oferir-lo a l'Ajuntament perquè s'hi estableixi com a inquilí.

D'altra banda, durant el plenari d'ahir també es va aprovar la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) que rebaixarà l'edificabilitat de la població en 5.000 metres i augmentarà el sostre protegit. Així mateix, als residents del nucli antic se'ls donarà la possibilitat de construir un àtic als seus habitatges sempre que es pugui recular tres metres.

Pel que fa al sector hoteler, el nou POUM evitarà que els propietaris d'aquests negocis hagin de realitzar un pla especial per obtenir una llicència -com ara estava estipulat-, de manera que si s'adapten a la normativa podran operar.

Les modificacions també inclouen l'estudi d'inundabilitat i això permetrà que es pugui reemprendre a Tossa les construccions de nova planta ja que de moment això estava en suspens perquè mancava l'aprovació de l'esmentat estudi.