Dos alumnes de 6è de La Salle han admès que es van despullar a través de la webcam incitats pel mestre de La Salle de Figueres que va utilitzar un dels seus pseudònims per contactar-los a través d'Internet. Segons ha publicat el setmanari Hora Nova, hi hauria altres menors del centre als quals també hauria intentat enganyar però que, finalment, no van accedir a les seves peticions. Des de l'AMPA han assegurat que han informat els pares sobre el servei que ofereix la Generalitat d'atenció a les víctimes perquè hi duguin els seus fills si ho consideren necessari. Dilluns La Salle Catalunya va anunciar que cessaven del seu càrrec el director del centre de Figueres. Els pares de 6è van exigir-ne la dimissió el divendres per considerar que podia saber alguna cosa sobre el cas del mestre acusat d'incitar menors a fer cibersexe perquè els unia una "estreta amistat" i per la "nefasta gestió" dels fets.

La setmana passada ja va trascendir que alguns pares sabien que l'acusat, Josep Raya Moyano, tenia els seus fills agregats a diverses xarxes socials i que, fins i tot, a alguns els tenia a través dels pseudònims que utilitzava -Cèsar o Imma, depenent de si parlava amb un nen o una nena-. Segons van dir, els menors van assegurar que no havien accedit als desitjos i peticions de l'imputat pel cas, però ara dos menors han admès que es van despullar a través de la webcam incitats per "Imma", que creien una adolescent. Segons sembla, Raya hauria contactat amb un altre menor que, en aquest cas, en veure les proposicions de l'internauta hauria avisat el seu germà gran i aquest li hauria dit que l'esborrés de la seva llista de contactes. El president de l'AMPA, Josep Miquel Garcia, assegura que durant la reunió de divendres es va donar als pares informació sobre el servei d'atenció a les víctimes que ofereix la Generalitat i, segons sembla, alguns familiars s'hi haurien interessat, tot i que no se sap si hi han acudit. D'altra banda, l'associació de pares ja s'ha posat en contacte amb un advocat que els assessori sobre com afrontar l'acusació particular i estudiar si inclouen els testimonis dels menors. D'altra banda, les AMPES de la comarca preparen un manifest per exigir que s'informi sobre aquests casos.

La detenció de Raya va tenir lloc el passat 9 de març al seu domicili de Fortià, però poc després va quedar lliure. L'home va continuar donanat classe fins dimecres passat, tot i que la policia el va enxampar in fraganti i va admetre que va incitar almenys quatre nens a despullar-se per Internet.