Una trentena de veïns de la urbanització Lloret Residencial de Lloret de Mar van tallar ahir la carretera que uneix el municipi amb Vidreres per protestar contra, segons ells, la deixadesa en què es troba la zona. Els parcel·listes asseguren que l'Ajuntament els hauria d'ajudar a millorar el ferm de les carreteres i netejar les branques i els arbres caiguts que el passat temporal de neu va deixar a la urbanització. "La Junta de Conservació no es pot fer càrrec de tot, però des de l'Ajuntament sempre ens diuen que no hi ha diners", va exposar el seu president, Rafael Forné. Els veïns tenen previst tornar a tallar la carretera cada dia d'aquestes vacances de Setmana Santa i amenacen amb noves mobilitzacions a l'estiu.

Un recorregut amb cotxe per la urbanització Lloret Residencial evidencia l'estat de deixadesa en què es troben els carrers. En molts dels vials l'asfalt s'ha trencat i està ple de sotracs pel pas del temps. A més, el temporal del passat 8 de març va deixar nombroses branques i arbres caiguts. El president de la Junta de Compensació és del parer que "la carretera està plena de forats" i que, si no s'enretira la vegetació, a l'estiu la zona "serà un polvorí". Afegeix Forné que "fa pocs dies ja hi va haver un foc, i gràcies a la ràpida intervenció dels Bombers no va anar a més", relata.

Per protestar contra aquesta deixadesa, ahir els veïns van sortir a protestar al carrer. Una trentena d'ells van tallar, durant vint minuts, la carretera C-63 -que connecta Vidreres amb Lloret- a l'encreuament que mena cap a Lloret Residencial.

Els parcel·listes asseguren que l'Ajuntament els ha d'ajudar per poder millorar la urbanització. "Nosaltres entenem que cada veí ha de treure els arbres i branques de la seva parcel·la, però l'Ajuntament ens hauria de donar diners per netejar les zones verdes", indica Forné.

Pel que fa a les queixes sobre el mal estat dels carrers, el president assegura que, cada vegada que han anat al consistori, se'ls ha "negat" l'ajuda "perquè diuen que no hi ha diners".

La manifestació d'ahir va durar al voltant de vint minuts. Durant la protesta, que va transcòrrer sense incidents, els veïns van fer sonar xiulets i van exhibir pancartes contra l'Ajuntament de Lloret. En una d'elles, s'hi podia llegir el lema "Lloret Residencial reivindica els seus drets i l'ajuntament ens els nega: més impostos sense drets". Precisament, els veïns es queixen que la Junta de Compensació no dóna a l'abast per arreglar totes les deixadeses. "Nosaltres paguem impostos, que ens donen drets que l'Ajuntament ens nega; el que no podem permetre és que se'ns passegin", indica Rafael Forné. I hi afegeix: "Per treure's el mort, l'Ajuntament destina 120.000 euros a repartir entre les 39 urbanitzacions del municipi, i ens queda molt poc a repartir".

Més protestes a l'estiu

Rafael Forné va personificar les crítiques i va carregar contra l'alcalde, Xavier Crespo, al·legant que no ajuda per res els veïns de la l'urbanització. "Nosaltres sabem que com a parcel·listes hi hem de posar de la nostra part, però el consistori també ens ha d'ajudar", va indicar.

La d'ahir no és la primera protesta que porten a terme els veïns d'aquesta urbanització. L'any passat també s'havien manifestat per denunciar la manca d'aigua als habitatges de la zona. Es calcula que a la urbanització Lloret Residencial hi viuen unes 500 famílies.

La manifestació d'aquest Divendres Sant és la primera que han previst els veïns durant les vacances de Setmana Santa. Des d'ahir i fins el proper Dilluns de Pasqua, tornaran a tallar vint minuts al migdia la C-63 com a mesura de força. Asseguren que si no reben resposta seguiran les protestes i amenacen amb fer més protestes a l'estiu, coincidint amb l'època en què la carretera absorbeix més vehicles per l'arribada dels turistes. "Anirem a peu fins a l'Ajuntament o tallarem la carretera cada dia per demanar que ens escoltin", van dir.