El curs Parlem de la recollida selectiva, que ha organitzat per sisè any consecutiu el Consell Comarcal del Gironès i l'Ajuntament de Campllong, permetrà que 70 veïns del municipi gaudeixin d'una bonificació en la taxa d'escombraries. Per a aquest curs, que es va fer aquest març, es van fixar tres sessions amb la finalitat de poder assistir en l'horari que més li convingués.

Un educador ambiental del Consell Comarcal del Gironès va dinamitzar la sessió amb diverses activitats creatives de participació i debat. Un dels objectius del curs és fomentar la participació dels ciutadans i ciutadanes en la gestió de les deixalles. Per això durant el curs es tracten temes com ara la producció de deixalles, el reciclatge i els diversos sistemes de gestió. Entre les diferents aportacions que van fer els veïns de Campllong destaca la necessitat d'aplicar mesures per tal de disminuir el volum de deixalles que es generen, especialment els envasos d'un sol ús. També es va destacar la necessitat d'incrementar la participació en la recollida selectiva.

D'altra banda, les persones assistents també apuntaren els avantatges de realitzar el compostatge casolà com un mètode eficient i econòmic per tal de poder gestionar la matèria orgànica que es genera a casa.