El primer secretari del PSC gironí, Joaquim Nadal, va afirmar ahir que la moció sobre la N-II acordada per CiU i Foment -que s'ha de votar aquesta tarda- no aporta res de nou, sinó que tot el seu contingut ja estava parlat i acordat entre el Govern central, la Generalitat i els tres diputats socialistes gironins a Madrid. Per això, va lamentar que "un diputat intenti atribuir-s'ho a ell tot sol", en referència al representant gironí de CiU al Congrés, Jordi Xuclà.

Després del consell de federació, Nadal va presentar els membres del comitè de campanya i el comitè de programa de cara a les eleccions al Parlament, organitzacions per a les quals s'ha combinat una bona quantitat de cares joves, com el palsenc Joan Trias o l'alcaldessa de Campdevànol, Núria López, amb alguns dels dirigents habituals, com Rafael Bruguera, que ha participat en bona part de les darreres campanyes electorals. Tot i això, no va voler revelar encara qui serà el candidat del PSC gironí als comicis de la tardor: "Tant jo com la Marina Geli, l'Esteve Pujol, la Pia Bosch i la resta de diputats hem dit que estem a disposició del partit", va indicar, però no va voler concretar res més. "En l'àmbit de Catalunya vam ser els últims a donar a conèixer el cap de llista i el mateix farem amb les demarcacions", va assenyalar.

On segur que hi haurà canvis serà al Senat, ja que Rafael Bruguera substituirà Lluís Maria de Puig durant la primera sessió de febrer de 2011.

Tots dos havien estat senadors durant l'anterior mandat, però aquest cop, amb la llei de la paritat, només va poder entrar-ne un, que va ser De Puig perquè tenia la possibilitat de presidir l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa. Ara, però, ja ha acabat el mandat a l'organisme europeu i per això l'any que ve serà rellevat per Bruguera, que va ser el seu suplent en la llista electoral. Nadal va lloar la tasca de De Puig, que ha tingut "una trajectòria impecable durant 30 anys" al Congrés, al Senat i al Consell d'Europa, i va assegurar que ara s'ha pactat de mutu acord el mecanisme i el moment concret en què es farà el relleu. De moment, va dir Nadal, al PSC li ha semblat "lògic" que De Puig es quedi un any més al Senat perquè pugui participar en tots els fòrums que se li han obert a partir de la seva presidència a l'organisme europeu.

Nadal, d'altra banda, va criticar la proposta d'ICV a favor de la gratuïtat de l'AP-7 (informació a la pàgina 7), assegurant que no faran "cap concessió a la frivolitat dels que voldran començar a oferir duros a quatre pessetes". Finalment, va dir que el PSC treballa perquè el Parc del Montgrí pugui conciliar el projecte amb les "legítimes" peticions dels agricultors.