Les mestres sospitoses d'haver comès mals tractes sobre alguns alumnes de la llar d'infants de Sant Gregori continuaran al seu lloc de feina fins que el jutge que investiga el cas es pronunciï o doni alguna indicació en contra d'aquest fet. L'alcalde de Sant Gregori, Jordi Noguer (CiU), explica que d'aquesta manera es pretenen evitar "judicis paral·lels" i que l'obligació del consitori és vetllar perquè el servei de la llar d'infants sigui correcte. El fet que el fiscal es pronunciés a finals de la setmana passada atribuint a les cinc imputades càrrecs de faltes contra la integritat moral dels menors, entre d'altres, no ha fet canviar substancialment la situació a Els Escarlets. A més, Noguer assegura que el consistori no s'ha plantejat, ara per ara, exercir l'acusació particular en cas que la causa arribi a judici.

Dijous al vespre l'AMPA del centre va convocar els pares perquè un advocat expliqués què significa l'escrit del fiscal. L'organisme està també pendent de les decisions del jutge i tampoc es sumarien, en principi, a una possible acusació particular, va explicar la presidenta Àfrica Masó. Ni l'Ajuntament ni l'AMPA, segons afirmen ambdues parts, han rebut cap petició perquè les mestres siguin apartades cautelarment dels seus llocs de feina.

Del que sí que es va parlar durant la reunió és de la gran rotació d'educadores que hi ha al centre, cosa que ha causat, segons expliquen alguns pares, que algunes classes de petits hagin tingut més de tres mestres durant aquest curs. Recentment se n'han donat de baixa dues. Pocs dies després que es posés la denúncia policial -entrada als Mossos d'Esquadra per altres educadores del centre, testimonis dels suposats mals tractes- una de les denunciants també va causar baixa mèdica, suposadament a causa de les pressions que rebia en l'entorn laboral. Noguer assegura que la majoria de les baixes responen a malalties o maternitats, o en tot cas a aspectes que no es poden relacionar amb els suposats casos de mals tractes, i que s'està treballant per estabilitzar més el personal.

Les cinc educadores sospitoses d'haver comès maltractaments haurien, segons relatava la denúncia, cridat i insultat les criatures, i les haurien tractat amb poca cura. Episodis com ara forçar els nens a menjar en tres quarts d'hora, fins i tot els seus vòmits si es rebelaven, no canviar-los els bolquers perquè aprenguessin a no fer-se pipí i immobilitzar-los a les cadires haurien estat pràctiques freqüents segons les acusants.