Els agents rurals van denunciar la setmana passada un pescador i quatre corallers furtius que exercien il·legalment dins les aigües del Parc Natural del cap de Creus. El pescador duia garotes, tot i que la temporada per poder-les capturar va acabar el 31 de març. Els altres furtius portaven corall vermell en època de veda (la temporada comença avui) i sense disposar de la llicència corresponent.

En la primera intervenció, es va detectar una barca sospistosa al paratge de Sa Planassa a Cadaqués. Van seguir l'embarcació fins als canals de Santa Margarida de Roses i, quan es van assegurar que duia garotes, es va intervenir la barca i l'equip d'immersió amb escafandre autònom. Les garotes van ser retornades al mar.

Més tard, van portar a terme la segona actuació, quan van veure una barca prop de l'illa Messina que va fugir en veure els agents. Els rurals van aconseguir aturar la barca i identificar els quatre corarells furtius que són reïncidents. Disposaven de tres equips d'immersió amb escafandre autònom que se'ls van comissar, així com l'embarcació.