El diputat d'ERC Alfons Quera va anunciar, durant la compareixença del conseller d'Economia, Antoni Castells, per explicar els efectes de la nevada, que el seu partit presentarà una proposició de llei al Congrés per modificar la llei del sector elèctric. Quera va assegurar que "les companyies elèctriques van informar malament, especialment als alcaldes, i amb poca fiabilitat", per contra del que exigeix la Llei catalana de qualitat i subministrament elèctric.

Quera es va mostrar convençut que, "si l'estat de la xarxa hagués estat un altre, les afectacions haurien estat unes altres". Per això, va anunciar que ERC presentarà una proposició no de llei aquesta setmana al Congrés per tal de modificar la llei.

"L'objectiu és modificar una sèrie d'articles que fan referència a l'àmbit de la planificació i de les obligacions que l'Administració pot imposar a les companyies elèctriques, en referència a la seguretat del subministrament i de la qualitat del servei", va assenyalar el diputat republicà.