L'aerolínia Transavia torna a l'aeroport de Girona amb vols diaris a Amsterdam i tres vols setmanals a Rotterdam. La companyia holandesa de baix cost torna a Girona després del parèntesi que va provocar que deixessin de volar a París Orly i a Rotterdam. Des de l'abril, Transavia posa al mercat 3.200 places setmanals des de l'aeroport de Vilobí d'Onyar. El director comercial de Transavia, Arian van der Werff, va explicar ahir que, a banda dels deu vols setmanals durant l'estiu a Holanda, també preveuen donar continuïtat a la seva presència a Girona amb tres vols setmanals a Amsterdam al llarg de l'hivern. Tot i això, no tenen previst recuperar l'enllaç amb París Orly com a mínim a curt termini.

Transavia és una vella coneguda a l'aeroport de Girona, des d'on havia volat a destinacions com Rotterdam o París Orly però va deixar de fer-ho al·legant que no havia pogut competir amb l'agressivitat de Ryanair. Des de l'abril, ha recuperat Girona en el catàleg d'aeroports on vola. Per primer cop, Transavia uneix Girona amb Amsterdam amb un vol diari i també recupera la ruta a Rotterdam amb tres vols setmanals. En total, 3.200 seients a la setmana amb la intenció d'utilitzar Girona com a "porta d'entrada" a la costa Brava.

El director comercial de l'aerolínia, Arian van der Werff, va explicar que el compromís de Transavia va més enllà de l'estiu i també preveu mantenir la ruta amb Amsterdam a l'hivern amb tres vols setmanals. Segons van der Werff, l'interès creixent dels holandesos per visitar Catalunya els ha fet decidir a seguir com a línia estratègica el reforç de les comunicacions amb els aeroports del país. Transavia també opera a Barcelona des d'on vola a Amsterdam, Rotterdam i Copenhaguen.

Tot i que Van der Werff va explicar que la voluntat és anar incrementant les connexions al país, no tenen com a objectiu a curt termini recuperar el vol a París Orly. El punt fort d'aquesta connexió era que, a diferència de Ryanair que vola a Beauvais, volava fins a un aeroport proper a París.

El secretari per a la Mobilitat i president de l'AGI, Manel Nadal, va destacar la importància que té el turisme holandès per al país. Durant el primer trimestre del 2010 han incrementat en un 54% els turistes holandesos a Catalunya.

Ahir, Transavia i l'AGI van formalitzat la relació a través d'un conveni. L'Associació per a la Promoció i el Desenvolupament de les Comarques Gironines aportarà un total de 180.000 euros a Transavia i aquesta es compromet a fer 15 campanyes l'any amb ofertes per promocionar les destinacions a Girona.

No només Ryanair

AGI continua fomentant la idea que no només Ryanair sigui l'aerolínia que operi des de Girona. Manel Nadal va anunciar que a partir del 2 de juny Andalus recuperarà la ruta fins a Maó, però encara no hi ha cap compromís ni notícia sobre els enllaços promesos a Granada.