Blanes ha decidit acollir-se a un dels plans extraordinaris d'Ocupació Local de la Generalitat que permetrà contractar 84 persones del municipi, que no tenien feina, durant un període de sis mesos. El contracte, però, no serà de jornada completa, sinó a temps parcial en un 70% de la jornada. A més, durant el període de treball, les persones escollides estaran obligades a realitzar diverses accions formatives fora de l'horari laboral d'entre 60 i 120 hores.

El cost del projecte és de 585.000 euros, més 42.000 que es dedicaran a la formació. Tot anirà a càrrec del Departament de Treball de la Generalitat, excepte el material que el finançarà el consistori. De moment, el pla ha estat aprovat i ara caldrà fer el procés de selecció. Per poder formar-hi part, cal complir una sèrie de requisits com ara un mínim de sis mesos al servei d'Ocupació; està cobrant una renda mínima d'inserció; ser jove de fins a 35 anys o persones discapacitades, entre d'altres.

Els llocs seran per a la rehabilitació d'edificis; l'alfabetització en noves tecnologies; campanyes de sensibilització mediambiental, o digitalització de documents. El consistori creu que és una bona aposta. "L'Ajuntament ha cregut que s'havia de fer aquest pla en el moment en què ens trobem. Tenim l'obligació, si podem, de donar feina a 84 persones encara que sigui a temps parcial", va explicar l'alcalde, Josep Trias.