Colera va inaugurar ahir la nova planta d'osmosi que ha de millorar la qualitat de l'aigua i garantir-ne el subministrament. La instal·lació del sistema ha comportat una despesa d'1,1 milions d'euros. Es tracta d'una de les actuacions que es van posar en marxa a la comarca per incrementar la disponibilitat d'aigua en èpoques de sequera.

La instal·lació utilitza la ma?teixa tecnologia emprada a les dessalinitzadores. Justament a Colera el pou d'on s'abasteix la població està situat prop de la riera de Molinàs, a tocar del mar, que pot causar episodis de salinització de l'aigua. Amb el tractament a la planta es garanteix la seva qualitat perquè s'elimina la sal. El 75% s'aprofita per al consum i el 25% restant acumula tota la sal extreta en el procés. El rebuig salí es porta fins a la depuradora des d'on es retorna al mar.

La planta es va inaugurar ahir amb la presència del Conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, l'alcalde de Colera, Lluís Bosch, el director de l'Agència Catalan de l'Aigua, Manuel Hernández, i el director dels Serveis Territorials de Medi Ambient, Emili Santos.