Santa Coloma de Farners va aprovar, en el darrer ple municipal, el conveni amb Aigües del Ter Llobregat (ATLL), a través del qual es preveu construir una canonada de 43 quilòmetres per abastir el municipi amb aigua procedent de la dessalinitzadora de Blanes. Això serà gràcies a un acord entre els municipis amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

La canonada no abastirà només a Santa Coloma, sinó a tres pobles més de la comarca de la Selva: Vidreres, Riudarenes i Sils. Maçanet es va despenjar en l'últim moment. A banda de la canonada, està previst construir un dipòsit d'uns 4.000 metres cúbics.

El cost total del projecte és d'uns 8 milions d'euros, dels quals el 50% els pagarà l'ACA i l'altra meitat els Ajuntaments. Dins de la part dels Ajuntaments, Santa Coloma finançarà el 41%.

El projecte serà viable gràcies al fet que la dessalinitadora de Blanes ha de passar de produir el doble d'hectòmetres cúbics, dels 10 actuals passarà a 20. El consistori havia apostat per una altra opció, però l'ACA la va desestimar perquè només abastia Santa Coloma.