Blanes obrirà la Festa Major el proper dijous, 22 de juliol, amb la lectura del pregó, que anirà a càrrec del mossèn Miquel Àngel Ferrés i Fluvià, rector de la parròquia Santa Maria de Blanes (1997-2009), i l'actuació dels ex-Teatre de Guerrilla Xuriguera i Faixedas. Les dues activitats es duran a terme a la plaça dels Dies Feiners a partir de dos quarts de vuit del vespre.

I com no podia ser d'una altra manera, a la nit la festa continuarà amb el tret de sortida a la quarantena edició del concurs de Focs de Blanes, que enguany acollirà grups de Madrid, Castelló, Barcelona, el Canadà o Itàlia. El concurs l'obrirà la pirotècnia Santa Chiara d'Itàlia. El divendres serà el torn del grup Volcano de Madrid, que ?l'any passat va guanyar el trofeu de la Vila de Blanes. Pirotècnia Martí de Castelló, els inicis del qual es remunten al 1968, actuaran dissabte. Diumenge els valencians Europla, guanyadors en dues edicions del trofeu, oferiran el seu espectacle i el concurs es tancarà dilluns i dimarts amb un grup de Barcelona i un del Canadà.

La nova Trinca

Enguany hi ha programades un munt d'actuacions entre les quals destaquen la de la Nova Trinca o l'orquestra de Cambra de l'Empordà. Com cada any, a més, hi haurà sardanes, jocs infantils o concursos de dibuix. A més de diversos festivals folklòrics i les tradicionals barrakes cada nit.