A Girona s'ha detectat una manca de metges de capçalera, segons el Catàleg d'Ocupacions de Difícil Cobertura (CODC) del tercer trimestre de 2010, que elabora el Servei Públic de Treball Estatal amb les dades facilitades per les diferents comunitats autònomes. Així doncs, el CODC recull que a les altres províncies catalanes també hi falten metges de capçalera.

La manca de personal sanitari no és un fet que ocorre només a Catalunya. A la resta de l'Estat hi falten sobretot metges, però també infermers, terapeutes ocupacionals, farmacèutics, enginyers i monitors d'aeròbic i de judo, segons recull el darrer informe del CODC.

Aquest catàleg inclou un llistat per províncies que permet als empresaris contractar en origen a treballadors estrangers, sempre que les ocupacions que s'ofereixin siguin de difícil cobertura i no existeixin demandants d'ocupació del país. L'empresari interessat a contractar en origen a un treballador estranger només necessitarà consultar aquest catàleg per conèixer si l'atès que necessita ser cobert no compta amb candidats suficients.

Al marge de moltes professions, el CODC reflecteix que, a part de Catalunya, hi ha altres regions on hi ha dificultats per trobar metges de tota mena (des d'especialistes en medicina general fins a pediatres o fins i tot psiquiatres). És el cas d'Astúries, Balears, Canàries, Castella i Lleó, Múrcia i Melilla. A les illes, la necessitat de metges és abundant, fins al punt que hi ha demanda d'alguns d'aquests professionals a Menorca, Mallorca, Eivissa, Formentera, Fuerteventura, Gran Canària, Lanzarote, El Hierro, La Gomera, La Palma i Tenerife.