Unes 300 persones vinculades a l'IES Vescomtat de Cabrera d'Hostalric van tornar a tallar ahir la rotonda d'accés a l'AP-7 per reclamar el manteniment de l'horari intensiu per al curs que ve. Segona i darrera perquè l'Associació de Pares i Mares d'Alumnes (AMPA), la convocant, ha decidit no fer-ne més i, després de pactar-ho en una reunió improvisada dins la rotonda, no començaran el curs 2010-11 (7 de setembre). Sí que realitzaran una acció de protesta, pares i alumnes, asseient-se davant l'institut.

El primer tall de carretera, que es va fer el diumenge 27 de juny, va reunir 400 persones i va provocar cues quilomètriques a l'AP7 en un context d'operació retorn acabant el pont de Sant Joan. Ahir, el tall no va provocar cues perquè els Mossos, amb agents situats a la rotonda de Massanes, canalitzaven el trànsit fora del punt de la protesta. La Policia Local desviava els escassos vehicles que volien accedir a la rotonda des de l'interior del municipi. Sota una intensa calor (la convocatòria era a les sis de la tarda), el gruix de pares i mares, i alumnes (també hi havia veïns, edils dels municipis afectats...) va arribar pocs minuts abans. La protesta va ser molt semblant a la primera. Els participants van fer voltes a la rotonda ensenyant cartells reivindicatius i fent soroll amb diferents aparells, des de xiulets a ampolles de plàstic passant per tambors.

No es van sentir veus disconformes dels conductors dels vehicles que van quedar atrapats.

La secretària de l'AMPA, Maribel Cañabate, va llegir la carta que el Departament d'Educació ha enviat com a resposta a la revindicació de la continuitat de l'intensiu: la no existència d'aquest mode d'organització del centre el curs que ve i l'ara no excepcionalitat del cas de l'IES Vescomtat de Cabrera. L'AMPA, que no està d'acord amb l'explicació, justifica la seva posició bàsicament amb criteris pedagògics i socioeconòmics.