Una seixantena de persones es van concentrar ahir davant de la Casa del Poble de Blanes minuts abans que se celebrés el ple municipal per mostrar el seu rebuig a les declaracions del regidor de Turisme, Fernando Gómez, contra l'organització d'un festival gai al municipi. A la concentració, hi van assistir les joventuts i representants del PSC, ICV i ERC, a més de representants de l'associació Gailestots. Allà, van llegir el manifest aprovat dimarts per les joventuts i el president de l'associació, Andrés Villaseca, demanant la dimissió del regidor. En el manifest s'exigia una rectificació a Gómez i es demanava un esforç perquè es pugui organitzar el fesival Pride l'any vinent a Blanes.

Al ple van continuar les crítiques a l'edil, i diversos grups van arribar a demanar la seva dimissió. «Aquesta setmana hem passat vergonya. Ahir em van arribar a dir que a Blanes som uns troglodites. Demano a l'alcalde que aparti el senyor Gómez de les seves funcions», va afirmar el portaveu d'ICV, Joan Salmerón. Des del PSC es va recordar que l'alcalde no va sortir en defensa del poble i es va fer una petició explícita de dimissió. Des d'ERC, la regidora Conxita Boldú va afirmar que «l'edil ha demostrat la seva intolerància i homofòbia i el seu caràcter antidemocràtic», i també va demanar la seva dimissió.

En la resposta a totes les acusacions, Gómez va voler reiterar que no és un «homòfob», i tot seguit es va retractar de les seves declaracions, tot afirmant que «si alguna declaració ha ofès algú, em disculpo i ho retiro, però això no té res a veure amb l'organització de la macrofesta», tot afegint que el poble està obert a què vinguin associacions de tot tipus: «som friendly de tot».

Per part seva, l'alcalde, Josep Trias, va voler agrair les disculpes a Gómez: «t'honoren», li va dir el primer edil. Tot seguit va explicar que no s'havia vetat cap festa del col·lectiu gai, i que això ho sabia l'associació. «No es podia assumir el Pride». Després de les paraules de Gómez, el regidor d'ICV va sol·licitar una reunió per comentar el tema, tot afirmant que «demano una reunió al PSC i Esquerra perquè el cos em demana fotre fora aquest senyor intolerant».

A banda de la polèmica, en el ple d'ahir es va fer l'acceptació de la subvenció de la Llei de Barris i es va aprovar un préstec participatiu del consistori de 200.000 euros a favor de l'empresa de neteja Nora SA. El govern va explicar cobrirà les necessitats de liquiditat en un principi, ja que hi ha despeses i encara no hi ha ingressos. Nora haurà de tornar el crèdit en 16 anys. Des de l'oposició es va carregar contra el procés i contra l'empresa, ja que van explicar que no entenen perquè l'Ajuntament ha de donar un préstec a una societat anònima, tenint en compte a més que el consistori no es troba ara mateix en un bon moment econòmic.