El Consell Comarcal de la Selva només ha concedit 1.000 ajuts individuals de menjador per a aquest proper curs 2010-2011, ja que el Departament d'Educació només li ha atorgat una partida d'uns 500.000 euros. Aquesta xifra són uns 300.000 euros menys del que va beneficiar el curs passat a la comarca, ja que els ajuts van oscil·lar els 800.000 euros i es van beneficiar un total de 1.600 famílies d'aquestes beques de menjador.

Tot i que la xifra és molt distant, el president del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Gironès, assegura que "a la segona repesca que es fa de les beques es repassaran expedients i farem el possible per donar-ne més i treurem els diners d'on sigui". I afegeix que, per l'ens comarcal no és un fet tan excepcional, ja que "normalment cal tornar a parlar amb el Govern d'aquest tema, i els darrers anys ha estat prou sensible amb els temes d'ajuts".

Gironès també destaca que si bé l'assignació és inferior "cal assumir que amb les circumstàncies actuals no arribarem a donar-ne com els d'altres anys, però prioritzarem, com sempre s'ha fet des de la Selva, les famílies necessitades".

Un altre dels ajuts que gestiona l'ens comarcal és el del transport escolar, enguany transportarà també un total de 2.400 alumnes, unes xifres que es mantenen si bé a partir d'aquest nou curs s'incorporen nous serveis. Dels 1.100 usuaris del transport col·lectiu escolar no obligatori, més de la meitat (635) reben algun tipus d'ajut que els ajuda a abonar la quota del servei (1 euro al dia).

Per altra banda, cal recordar que el Consell Comarcal va denunciar públicament abans de l'estiu que el Govern català no li havia pagat ni la meitat dels 4,5 milions pactats per finançar els serveis de transport i menjador escolars de l'últim curs, que pujarien a 2,5 milions d'euros. Aquest aspecte, segons Gironès, ja estaria gairebé solucionat perquè el Departament d'Educació ja hauria fet gairebé el total del pagament.