L'Ajuntament de Sils ha decidit reemprendre el nou Pla General després que hagi estat encallat durant quatre anys i hagi tingut dues exposicions públiques. Un dels punts que han permès aquesta represa dels tràmits, segons l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), és que els grups d'AMS i CiU, que estan a l'oposició juntament amb ICV, hagin donat la seva opinió d'aquest nou Pla General i per escrit. Els ecosocialistes ja ho havien fet i a mode d'al·legacions el seu dia.

Aquesta notícia, la va donar el batlle durant el ple ordinari de dijous i després de desestimar una moció del grup d'ICV, on reclamava un canvi de les Normes Subsidiàries d'una zona per poder tenir terrenys per al nou institut. Una moció que fou rebutjada per l'equip de govern d'IdS, i els altres dos grups de l'oposició s'hi van abstenir. L'actual institut de Sils es troba en barracons i Educació no podrà incloure'l en els centres a construir fins que el consistori en cedeixi un solar, cosa que és el que encara falta.

El cap d'ICV, Albert Miralles, es lamentava ahir que hagi prosperat la seva proposta i criticava que "ara l'alcalde hagi contractat l'arquitecte que va començar el Poum per 60.000 euros, sense que hi hagi una proposta de Poum que tingui una votació segura de tots els grups". Davant d'aquestes crítiques, l'alcalde de Sils assegura que sí s'ha contractat aquest arquitecte i que l'opoció de canviar les Normes Subsidiàries "tècncament generava dubtes per l'institut i que, per tant, la més lògica i normal és a través del nou POUM".

A partir d'ara, per tant, l'arquitecte de l'equip redactor del nou POUM té uns mesos per endavant, per una banda, per contestar les al·legacions presentades al Pla i incloure aquelles que es consideren vàlides, així com estudiar les propostes de tots els grups municipals per col·locar també en el nou planejament aquelles que vegi interessants. El batlle explica que la idea del consistori és que abans de finals d'any es pugui portar a aprovació provisional abans de finals d'any i "amb un consens, és a dir, que no satisfaci ni a uns ni altres, sinó tots haurem de cedir".

Cal recordar que el POUM es troba encallat per les discrepàncies entre grups, especialment l'oposició contra el govern, ja que l'han acusat de tenir falta de comunicació en aquest tema. Aquest fet però, segons el batlle, s'hauria solucionat darrerament quan hi ha hagut converses tant amb CiU com amb AMS, dels quals ja se n'han extret les opinions sobre aquest nou planejament que ha de regir el municipi de Sils.