Una quarantena de pares i mares d'alumnes de l'IES Vescomtat de Cabrera d'Hostalric van anar ahir fins a la seu del Departament d'Educació per reclamar que se segueixi fent l'horari intensiu al centre. Després d'un viatge en autocar d'hora i mitja, els pares es van personar a dos quarts d'onze davant les portes de la conselleria i van desplegar les seves pancartes amb lemes com: "volem horari intensiu" o "si l'IES funciona, per què tornar enrere?" per reclamar que es mantingui l'horari de classes.

Finalment, van aconseguir el compromís d'Educació que es revisarà el tema de l'horari i per això, en un mes hi haurà una reunió entre l'AMPA i representants d'Educació. I és que el nou horari, partit, obliga els alumnes a dinar en el centre i sortir molt més tard per fer 55 minuts de classe a la tarda. A més, asseguren els pares, dificulta la coordinació del transport escolar dels alumnes de cinc municipis propers que també estudien al centre.

Aquesta no és la primera mobilització des d'aquest centre escolar, sense anar més lluny, l'institut ja va començar una setmana més tard les classes en senyal de protesta també per reclamar que Educació s'hi repensi i mantingui l'horari intensiu.

Els pares dels alumnes de l'IES Vescomtat de Cabrera d'Hostalric que van anar fins al Departament van ser rebuts per dos agents dels Mossos d'Esquadra que els van informar que ja els esperava la directora d'Atenció a la Comunitat Educativa, Isabel Darder. Joan Carles Velázquez vocal de l'Associació de Pares i Mares d'alumnes (Ampa) de l'IES Hostalric, va reconèixer, en sortir de la trobada, que "no ha canviat res" però tant ell com la resta de pares van valorar "molt positivament" el viatge.

I és que com remarcava Velázquez, de la trobada se n'ha "arrencat el compromís de la directora de parlar novament en un mes" per veure en aquests 30 dies quines afectacions provoca la supressió de l'horari intensiu.

Educació va imposar l'horari intensiu al centre fa dos anys i des de llavors les coses van funcionar molt millor, asseguren els pares, que lideren les protestes i compten amb el suport passiu dels docents de l'institut. La trobada a més segons els pares, els va permetre explicar de primera mà "les complicacions de menjador i de transport escolar" que genera l'horari partit, en un centre amb alumnes de cinc municipis.