El passat 8 de març una forta nevada va sorprendre Catalunya. Especialment se'n recorden els milers d'abonats de les comarques de la Selva, Gironès, i Baix Empordà que es van quedar sense llum per la caiguda de la línia de Red Eléctrica que transporta l'electricitat fins a la província, i pels efectes desastrosos que va provocar a la xarxa de distribució d'Endesa. D'això ja fa set mesos i segons les dades que acaba de tancar la companyia del mes de setembre, ja s'han abonat el 50% de les reclamacions de les 45.160 que van arribar.

Entre pèrits i més papers

L'altra meitat, segons va indicar fonts de la companyia, corresponen d'una banda a les reclamacions que s'estan peritant. És a dir, totes aquelles que provenen de la indústria o comerços. I de l'altra, aquelles altres sol·licituds que es van presentar però que els manca alguna documentació per completar el tràmit.

De la mateixa manera, des d'Endesa asseguren que s'han atès el 90% de les reclamacions que han arribat per cobrar una compensació econòmica pels dies sense llum i les pèrdues econòmiques que va provocar. El 10% restant -van apuntar les mateixes fonts- no s'ha pogut localitzar.

A les més de 45.000 reclamacions, Endesa hi haurà de sumar aquelles que s'hagin tramitat a través de les mútues asseguradores, però la companyia desconeix, a dia d'avui, quantes són.