La directora dels Serveis Territorials d'Adigsa a Girona, Cristina Andreu, i l'alcaldessa de les Preses, Esther Pagès, van lliurar ahir al matí 24 pisos amb protecció oficial de lloguer de la promoció del Sector Sud-oest, situada al carrer dels Teixos, 4, de les Preses. Els pisos van ser construïts per l'Institut Català del Sòl i seran administrats per l'empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge.

Els habitatges disposen d'un dormitori i una superfície d'entre 44 m2 i 47,2 m2. Formen part d'un edifici de 37 pisos. Els que no s'han lliurat avui seran adjudicats en una pròxima convocatòria. El preu del lloguer oscil·la entre els 175 i els 192 euros mensuals.

El bloc compta amb un habitatge adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i a la planta baixa s'ha construït un centre d'assistència primària i un centre de dia. Disposa d'una xarxa separativa d'aigües residuals i plaques d'aprofitament de l'energia solar per produir aigua calenta sanitària. L'obra és fruit d'un projecte de l'arquitecte Josep Pla de Solà.

En els darrers anys, Adigsa ha impulsat més de 100 habitatges de lloguer oficial a la comarca. Ha constrït immobles destinats al lloguer oficial a Sant Joan les Fonts, Olot i Castellfollit de la Roca.

L'objectiu de les promocions és el d'oferir habitatges de lloguer a preus assequibles a joves i gent gran. La intenció és incentivar la independització dels joves i aconseguir sostres dignes als jubilats.

Les persones que ahir van obtenir les claus, abans, van haver d'acreditar que estan empadronades a les Preses des de fa ?almenys un any.