El rebuig del sector professional dels apartaments turístics al decret que els regula i a la gestió del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa va en creixement. Ara, el president de la Federació Catalana d'Apartaments Turístics (Federatur), Lluís Torrent, acusa el director territorial d'aquesta Conselleria a Girona, David Mascort, de mentir quan diu que el document aprovat per la Generalitat és fruit del diàleg i del consens amb els empresaris. A més, per Torrent "és inacceptable que el director territorial digui als ajuntaments que posin una taxa als apartaments".

El responsable de Federatur -que inclou l'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona- deixa clar el malestar d'aquest col·lectiu amb el Departament de Josep Huguet afirmant que "per nosaltres, ERC a la Conselleria és el més nefast que ens podia passar als apartaments turístics".

Tal com va avançar dimecres, Torrent va ratificar que la seva organització impugnarà el decret que regula els habitatges d'ús turístic -aprovat dimats pel Consell de Govern- tan bon punt es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lluís Torrent corregeix David Mascort a l'hora de situar l'inici dels contactes entre l'administració autonòmica i el sector, explicant que van començar fa 7 anys i no 3; això coincidia amb la primera legislatura del tripartit i quan Isabel Galobardes era la directora general de Turisme, amb qui el president de Federatur remarca que "es van arribar a moments molt durs de la negociació".

Ja aquest mandat, Torrent recorda tres trobades mantingudes entre el 2 de desembre de 2008 i el 20 de febrer de 2009, en una de les quals se'ls va facilitar l'esborrany del document en què treballava el Departament. Torrent afegeix que al cap de tres mesos, el 19 de maig de 2009, es va produir l'única reunió a la Conselleria per tractar aquest assumpte. El president de Federatur assegura que, fora d'aquests encontres, el diàleg ha estat nul i només admet certa aproximació quan ERC va deixar el Govern expulsat per Pasqual Maragall. Seguint amb les seves explicacions, conclou que Innovació, Universitats i Empresa "pràcticament no ha acceptat res i res de significatiu" de les seves propostes, contradient altre cop a Mascort.

El responsable de Federatur aclareix que "l'activitat ha d'estar regulada, no estem en contra de la llicència municipal, si ho discutim des de fa 7 anys és perquè volem decrets efectius i raonables". Des del seu punt de vista, aquest no ho és, denuncia que no vagi acompanyat d'una dotació pressupostària per als ajuntaments i recorda que fa 5 anys municipis turístics gironins van aprovar mocions "dient que no es veien capaços de controlar-ho" si els ho traspassaven. Lluís Torrent acaba remarcant que "hem fet tots els passos perquè la nova legislatura, governi qui governi, ho corregeixi".