Les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) de Sant Feliu de Guíxols han hagut de posposar un acte programat per avui a la tarda sobre la violència de gènere perquè és el dia de reflexió de les eleccions al Parlament de Catalunya, després que el regidor local d'Ocupació de Via Pública, Carles Xargay, ho denegués. Concretament, l'acte estava previst a la rambla Vidal a partir de les cinc de la tarda i era per mostrar el suport al Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, que va ser dijous passat.

Tot i posposar-lo, les JERC no estan d'acord amb la decisió i, per això, van entrar una moció per urgència al ple municipal per exposar els motius pels quals, com a organització juvenil, creuen que l'acte previst no tenia "cap intenció de ser un acte de campanya, un acte electoral o un acte per tal de demanar vots favorables a Esquerra i les JERC" a les eleccions de demà.

El regidor va instar la Junta Electoral de la Zona a posicionar-se, però aquesta va notificar que no té competències per tal de dictar resolució sobre la celebració d'actes en la jornada de reflexió i que aquesta recau a la Junta Electoral Provincial. Llavors, segons les Joventuts, per tal de no començar tràmits burocràtics i per demostrar que "en cap moment pretenia fer un acte electoral, sinó social i pedagògic", han sol·licitat al regidor Xargay "el seu permís per poder realitzar l'acte la setmana vinent".

Les JERC de Guíxols van explicar que han dut a terme aquest tipus d'actes dos anys consecutius i diuen que no entenen les molèsties que la petició de permís d'activitat a la via pública hagi pogut causar. A més, aprofitant que van fer acte de presència al ple municipal van llegir el seu manifest del dia 25-N i van desplegar la pancarta de la Secretaria d'Igualtat d'Oportunitats: "La teva violència no ens farà callar".