El regidor del PDB, Anselm Ramos, va advertir ahir al govern municipal i la resta de regidors del ple que els portarà als tribunals si pacten una indemnització amb la veïna denunciant per arribar a una solució que impliqui no enderrocar l'edifici de Mont-Ferrant, que un jutge obliga a tirar a terra per una llicència mal atorgada, ja que no es respecten els tres metres de distància que es requerien segons el planejament urbanístic aleshores vigent. Ramos es va dirigir directament, durant el torn de precs i preguntes, al regidor d'Urbanisme, Carles Gibert, per avisar-lo que demandarà a cada un dels regidors que votin a favor d'indemnitzar la veïna demanant, perquè ho considera "corrupció".

El regidor d'Urbanisme, en resposta a les paraules de Ramos, va assegurar que "la seva responsabilitat és que la hisenda municipal surti el mínim perjudicada possible", tot i que no va confirmar que s'estigui negociant directament amb la veïna demandant.

Cal recordar que tot aquest procés es va produir en l'anterior legislatura, quan governava PSC, ERC i ICV-EUiA i la llicència es va atorgar seguint el procediment habitual. En finalitzar el ple, l'aleshores regidor d'Urbanisme, Joan Puig, va assegurar que ell no volia fer el projecte, després d'escoltar les queixes dels veïns, i per això va impulsar una modificació puntual del planejament general, però l'alcalde Josep Marigó -segons Puig- la va tirar enrere, va presentar un conveni amb la constructora i va aprovar la llicència sense comptar amb ell. Puig va afegir que per això va votar en contra de l'aprovació del projecte. Per la seva part, Marigó va explicar que amb la modificació del POUM l'edifici s'hagués construït igual i que la llicència va ser aprovada en una Junta de Govern Local. A més, va afegir que era el procediment habitual i que la finca de la demanandant tampoc compleix amb la norma. Puig va afirmar que havia signat la llicència perquè sinó se'l podia haver acusat de prevaricació.

Per altra banda, cal destacar que l'Ajuntament ja ha presentat un recurs contra la sentència perquè la qüestió no afecti la hisenda, malgrat que no és l'única solució en què està treballant, segons fonts municipals. En els propers dies, a més, hi ha prevista una reunió amb els veïns afectats per analitzar la situació i explicar les accions que s'estan duent a terme. Els veïns, per la seva part, no descarten demandar l'Ajuntament, tot i que primer volen escoltar la seva versió i les possibles solucions. Un cop s'hagin reunit, doncs, decidiran si demanden l'Ajuntament per la responsabilitat que pugui tenir en tot aquest afer i, sobretot, perquè diuen que no els ho havien comunicat. Fonts municipals, asseguren que no ho van fer perquè no coneixien el procés i que no eren ells qui ho havien de fer.